Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Civilne inicijative, RiHub, Vijesti

ČUJEMO LI NAŠE STARIJE?

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijh osoba, 3. listopada 2019. u 18:00h u klubu umirovljenika Sv. Nikola Turnić (Franje Čandeka 36b) održava se radionica “ČUJEMO LI NAŠE STARIJE?”.

Kroz radionicu će će umirovljenici s Turnića dobiti priliku porazgovarati o situacijama u kojima su imali dojam da ih njihova okolina ne razumije, ne sluša ili ne čuje. Kako bi ove situacije prebrodili s manje opterećenja, okupljeni će dobiti nekoliko savjeta za učinkovitiju komunikaciju, te uz vodstvo psihologinje Katarine Banov osvijesti kako jedni drugima mogu biti podrška. Konačno, dio prezentacije posvetiti će se i upoznavanju umirovljenika s mogućnostima korištenja interneta kako bi se jednostavnije povezivali i s članovima obitelji koji žive u drugim gradovima.

Radionica se održava u sklopu ciklusa programa „Rispekt – jačanje i reintegracija marginaliziranih osoba treće životne dobi“. Program se realizira uz potporu našeg sudioničkog programa Civilne inicijative koje provodi RiHub. Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca. Dosad smo kroz sudioničke programe Civilne inicijative i Zeleni val realizirali 22 projekta, aktivirali 28 lokacija u javnom prostoru Grada Rijeke i uključili 1500 ljudišto provoditelja, što onih koji uživaju u projektima. Sljedeće godine provodimo još 12 novih projekata građanskih inicijativa. I dalje su svi Riječani pozvani uključiti se volonterski u provedbu projekta svojih sugrađana, na e-mail: uključise@rijeka2020.eu ili volonteri@rijeka2020.eu. Više o izabranim projektima saznajte na https://bit.ly/2T6aAG6 i https://bit.ly/2lCbXRm.