Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Tobogan, Vijesti

Djeca istražila čarobnu riječku ribarnicu i prošetala šumom Striborovom

Legendarnu Riječku ribarnicu istražila su u subotu prijepodne znatiželjna djeca, koja su sudjelovala u posebno organiziranoj edukativnoj šetnji u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. U vrijeme kad je ribarnica možda i najposjećenije mjesto u centru grada, sudionici ove šetnje čarobni su prostor razgledali kroz oči znanstvenika prirodoslovca.

U zanimljivom stručnom vodstvu upoznali su vrste riba koje su se našle u ponudi ribarnice, kao i njihove zanimljive osobine. Govorilo se o vrstama koje se općenito mogu naći na riječkoj ribarnici, o značajkama njihove biologije i ekologije, o ribolovnom alatu kojim se love, o problemu izlovljenosti i ugroženosti ribe, kao i o tajnama otkrivanja kvalitetne i svježe riblje ponude. Voditelji ove edukativne šetnje bili su djelatnici Prirodoslovnog muzeja Rijeka, a u pratnji sudionika bili su i njihovi jednako znatiželjni roditelji.

Na drugom dijelu grada – Biviu, također u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održala se obiteljska masovna šetnja Šumom Striborovom, uz radionicu naziva „Domaći“  u izvedbi autorice Dijane Merey Sarajlije, uz pratnju planinarskih vodiča PD-a Kamenjak. Šetnji koja je bila namijenjena djeci svih uzrasta, uz pratnju roditelja, pridružilo se mnoštvo sudionika, koji su u Šumi Striborovoj potražili spas od ljetnih gradskih vrućina, ali i nova saznanja.

Foto: Tanja Kanazir