Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Tobogan, Vijesti

Djeca uživala na radionici i otisnula pozdrave iz Benčića

Što će sve u Benčiću biti, što bi moglo biti, ali i što bi djeca željela da bude, o svemu se tome raspravljalo na radionici Otisni pozdrav iz Benčića koju je u sklopu dječjeg festivala Tobogan organizirao Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka.

Radionica je započela šetnjom po muzeju prilikom koje su voditeljice Tanja Blašković i Ivana Lučić djeci pričale priču o povijesti kompleksa Benčić, ali i budućnosti ovog lokaliteta kao i susjedstva u kojem se nalazi. Iako je prostor još uvijek aktivno gradilište, tu će u skorije vrijeme niknuti novi riječki art kvart u kojem će se osim Muzeja moderne i suvremene umjetnosti smjestiti još i Dječja kuća, Gradska knjižnica Rijeka i Palača šećera u koju će useliti Muzej grada Rijeke, a sve će te ustanove nuditi i programe za djecu.

Nakon šetnje kroz povijest Benčića, uslijedila je likovno-kreativna radionica u sklopu koje su djeca stvarala i kreirala svoje priče o Benčiću. Koristeći tehniku karton tiska, izrađivali su razglednice Pozdrav iz Benčića, a motovi su bili razni, primjerice, gdje bi mogla biti ljuljačka ii pak tobogan gdje je potok, ali i kuda će sve u art kvartu moći voziti bicikl ili role.

Radionica se održava u sklopu europskog projekta Risk Change (2016-2020) koji je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Rijeke.