Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Događanja u susjedstvu Rab otkazana do daljnjeg

Predstavljanje mobilne aplikacije Rab Archaeological Traces i organizirana šetnja poučnom stazom otkazani su do daljnjeg.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije te novih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite do daljnjeg se otkazuju događanja koja su se u susjedstvu Rab, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, trebala održati u četvrtak 19. i u subotu 21. studenog 2020.g. na otoku Rabu.

Riječ je o predstavljanju mobilne aplikacije Rab Archaeological Traces, kao nadogradnji istoimenog projekta, predstavljanju novog promo videa i predaji vremenske kapsule 27 susjedstava susjedstvu Rab, koje je bilo zakazano za četvrtak, 19. studenog u Kinu Rab u 18.30 sati.

Otkazana je i organizirana šetnja jednom od triju poučnih staza koja se trebala održati u subotu, 21. studenog od 10.00 sati s polaskom ispred crkve sv. Petra u Supetarskoj Dragi, a na kojoj je bilo planirano korištenje navedene aplikacije.

O novom terminu održavanja programa, javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Podsjetimo, u sklopu projekta Rab Archaeological Traces, koji je javnosti predstavljen u lipnju ove godine, uređene su tri poučne staze ukupne duljine 40 km kojima je povezano više od 30 arheoloških, sakralnih i etnografskih lokaliteta skrivenih u netaknutim otočnim krajolicima Raba.
U drugoj fazi izrađena je interaktivna mobilna aplikacija dostupna na web stranici rabarchaeologicaltraces.com, kao svojevrsni vodič stazama, koja objedinjuje navigaciju, proširenu stvarnost (virtualne likove), audio i video sadržaje, razne zanimljivosti, pitalice, igrice i AR fotografiranje. Aplikacija je namijenjena pješacima, biciklistima, planinarima i svim zaljubljenicima u prirodu i kulturnu baštinu.

Aplikaciju su izradili Centar za kulturu Lopar, Pučko otvoreno učilište Rab, Turistička zajednica Grada Raba i Turistička zajednica Općine Lopar uz stručnu pomoć Instituta za arheologiju i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka te financijsku potporu Grada Raba i Općine Lopar.