Kad se sjetimo Vrbnika, u misli nam se ušulja melodija stare pjesme o djevojkama iz grada nad morem… Naravno, Vrbnik je puno više od toga, pokazuju nam to Vrbenčani u svom programu. U kolu zajedništva i dobrih vibracija zavrtit će staro i novo, tradiciju i baštinu s nekim novim umjetničkim idejama, uz dobro vino i gastronomiju na manjaži godine, koja se ne propušta…

Vrbnik glagolja predstavlja se kroz školu glagoljice, kreativne radionice, izložbe, predavanja i projekcije, sve do Puteva glagoljice koji nas vode do bugarskog susjedstva Gornje Bele Rečke i Goatmilk festivala. Vrbničke i bugarske susjede povezao je spektar neočekivanog spoja glazbe, umjetnosti, tradicije i gastronomije. Tim slijedom sljubljuju se Europske kuhinje & vrbnička vina.

Pisek, za neznalice, dio je sopeli koji mora biti natopljen vinom i dobrom voljom da bi se moglo svirati. Tako se kroz program Pisek natopljuju tradicionalne mikrogeografske folklorne forme suvremenim glazbenim izričajima i nastaju nova glazbena sazvučja i glazbene suradnje u kojima će zasvirati i najmlađa generacija sopčića iz Škole sopel koju vodi Nikola Kovačić. Programi se nižu od suvremenih vrbničkih umjetnica i manifestacije Vrbnik Art do okupljanja vrbničkog kola – simbola pokretanja, povezivanja, objedinjavanja cijele zajednice, kako bi sve bilo spremno za grand finale i Manjažu, veliku pučku feštu za sve kumpanje i kumpanjice, za sve suradnike, za sve bliže i daleke susjede, za sve ljude dobre volje!