Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Furioza, Kuhinja različitosti, Vijesti

Emotivno i energično: Anna Calvi nastupila u punom perivoju Guvernerove palače u Rijeci

Anna Calvi sinoć je održala svoj prvi koncert u Rijeci, u sklopu Ciklusa Furioza Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. U punom perivoju Guvernerove palače Calvi se predstavila energičnom i emotivnom svirkom, promovirajući prije svega svoj posljednji album Hunter.

U nastupu glazbenice koja pomiče granice, u jedinstvenom prostoru u centru Rijeke ove tople proljetne večeri uživalo je 600-tinjak ljudi, a Calvi je nakon koncerta i ovog puta odala priznanje svojoj publici: – Publika me u Hrvatskoj izuzetno poštuje, na čemu sam iznimno zahvalna. Hrvatska je predivna zemlja i uvijek rado sviram ovdje, naglasila je Calvi.

Prepoznata kao emotivna kantautorica, virtuozna gitaristica i fascinantna izvođačica, već od 2011. godine kada se pojavila na sceni, Anna Calvi nezaobilazni je dio britanske glazbene industrije. Oba njezina albuma, istoimeni prvijenac te nasljednik “One Breath” iz 2013. godine, zaradili su nominacije za britansku glazbenu nagradu Mercury, dok joj je prvi album donio i nominaciju za nagradu BRIT za najbolju novu izvođačicu. Dosad je surađivala s velikim imenima poput Briana Ena i Marianne Faithful te s Davidom Byrneom s kojim je izdala album obrada Strange Weather 2014. godine. Pod palicom Roberta Wilsona 2017. godine je skladala glazbu za operu The Sandman.

Kao predgrupa Anni Calvi sinoć je nastupila talentirana kantautorica Mary May, koja se javnosti prvi puta predstavila prije šest mjeseci albumom prvijencem “Things You Can`t Put Your Finger On”.

Koncertni Ciklus Furioza Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture na iznimnim riječkim lokacijama predstavlja glazbu koju stvaraju žene, glazbenice koje pomiču granice, izazivaju žanrove te grade nove, uzbudljive glazbene svjetove. U okviru Furioze u Rijeci su do sada nastupile i Punčke, Ana Antonova, Brutus, Chelsea Wolfe, Inga Mauer i Rrose.

Foto: Tanja Kanazir