Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Furioza, Kuhinja različitosti, Vijesti

Anna Calvi za 10 dana dolazi u Rijeku

Fascinantna britanska kantautorica Anna Calvi u Rijeci promovira novi album.

Točno deset dana dijeli nas od prvog koncerta Anne Calvi u Rijeci kojim ova hrabra kantautorica i virtuozna gitaristica dolazi promovirati svoj treći album “Hunter”. Calvi će nastupiti u sklopu Ciklusa Furioza u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u četvrtak 23.05.2019. u prostoru predivnog perivoja Guvernerove palače.

Kao predgrupa Anni Calvi nastupit će talentirana kantautorica Mary May koja se javnosti prvi puta predstavila prije šest mjeseci albumom prvijencem “Things You Can`t Put Your Finger On”.

Album snimljen u suradnji s producentom Markom Mrakovčićem zaradio je nominaciju za nagradu Porin u kategoriji „Najbolji album alternativne glazbe“. Svoju glazbu Mary May uživo svira s bendom kojeg čine redom izvrsni glazbenici – Luka Čapeta na gitari, Marin Živković na saksofonu i Borko Rupena na bubnjevima, a svoju glazbu opisuje kao folk americanu s elementima popa i bluesa.  Mary May se na sceni pojavila u travnju 2018. godine te jednoglasno prvim singlom “Softest Tune” osvojila kritičare. Nastupala je na Indirekt, Bloomsday i Hoomstock festivalima, objavila četiri videospota i opravdala sve pohvale sjajno recenziranog albuma rasprodanom koncertnom promocijom u zagrebačkom Klubu Močvara.

Koncertni Ciklus Furioza na iznimnim riječkim lokacijama predstavlja glazbu koju stvaraju žene, glazbenice koje pomiču granice, izazivaju žanrove te grade nove, uzbudljive glazbene svjetove. U okviru Furioze u Rijeci su do sada nastupile Punčke, Ana Antonova, Brutus, Chelsea Wolfe, Inga Mauer i Rrose.

Ulaznice

Redovna cijena ulaznice je 120 kuna do 22. svibnja dok će na dan koncerta ulaznica koštati 140 kuna.

Prodajna mjesta

Službeni Facebook event
Anna Calvi Facebook
Anna Calvi web
Mary May Facebook
Mary May web

Foto: Anna Calvi FB / Mary May FB
Video: Pilot media