Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Govor tišine u Dnevnom boravku susjedstva Mrkopalj

U petak, 24. srpnja 2020.g. od 17 do 18 sati, u Domu kulture u Mrkoplju (Ul. Novi Varoš 1, Mrkopalj) održat će se program Govor tišine, u sklopu aktivnosti Dnevnog boravka susjedstva Mrkopalj, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture.

Program uključuje radionicu izrade zajedničke instalacije na temu ekologije i mira, namijenjenu djeci vrtićke dobi i osnovcima od 1. do 4. razreda, roditeljima i nastavnicima, a pod vodstvom Silvane Kružić.
Kružić je dipl.
socijalna radnica u Upravi šuma Delnice, ali i slikarica i pjesnikinja. Izdala je nekoliko zbirki pjesama i sudjelovala na više samostalnih i zajedničkih izložba različitih motiva u tehnikama: alraune, akrilik, uljni pastel, crtaća olovka, gips, filcana vuna i sl. 

Također, sve posjetitelje očekuje i izložba alrauna, kroz raznolike figure pronađene u goranskim šumama. Alraune su naziv za minimalno dorađene umjetničke figure od drva i kamena iz prirode, čiji naziv potječe od staronjemačkog naziva za gomolj čovjekolikog oblika.

Ulaz je slobodan.

 

Foto: TZO Mrkopalj / Višnja Bolf

 

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.