Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Vijesti

Izložba 51000 Balthazargrad izaziva ogroman interes publike

Izložba 51000 Balthazargrad, u produkciji RIJEKE 2020 i MMSU-a, postavljena je do 23. siječnja 2021.g. u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Izložba koja izaziva ogroman interes publike, najveća je izložba programskog pravca Dječja kuća, Europske prijestolnice kulture, a njen je naziv inspiriran činjenicom da je upravo Rijeka svojim izgledom i atmosferom poslužila Zlatku Boureku kao inspiracija za crtanje Balthazargrada u kojem dobri profesor živi i smišlja svoje izume.

Izložba na atraktivan, zabavan i interaktivan način priča priču o nastanku profesora Balthazara, o mnogim slojevima koji se otkrivaju gledanjem njegovih dogodovština, ali i o važnosti ovog animiranog serijala u kontekstu vremena u kojem živimo.

Izložba se može pogledati u radno vrijeme MMSU-a – od utorka do petka od 12 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 17 sati, dok je ponedjeljkom i praznikom zatvorena.

Ulaznice se kupuju na info pultu pri dolasku u muzej, a rezervacija pojedinačnih ulaznica nije potrebna.

Cijena ulaznice za izložbu je 30 kuna, a pravo na besplatni ulaz imaju djeca do 7 godina, nezaposleni i umirovljenici uz predočenje dokumenta. Djeca i mladi do 18 godina, studenti i članovi strukovnih udruga i organizacija ostvaruju popust pa za njih ulaznica košta 20 kuna uz predočenje važećih studentskih odnosno strukovnih iskaznica.

Ulaznice se rezerviraju samo u slučaju dolaska grupe (10-20 osoba), za stručna vodstva, prijave na radionice ili posjete školskih grupa. Sve informacije, rezervacije i prijave primaju se na e-mail: balthazargrad@mmsu.hr.

Posjeti izložbi moguć je uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Sponzorski su izložbu podržali: SPAR Hrvatska, dm – drogerie markt d.o.o., TOWER CENTER RIJEKA i Algida.

 

Foto. Tanja Kanazir