Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dopolavoro, Vijesti

Izložba “Loše odluke, pola zabave” švicarske umjetničke skupine !Mediengruppe Bitnik

Izložbom “Loše odluke, pola zabave” u okviru programskog pravca Dopolavoro u Rijeci se ponovo predstavlja umjetnička skupina !Mediengruppe Bitnik.

Poznatiji svijetu kao !Mediengruppe Bitnik, Carmen Weisskopf i Domagoj Smoljo za sebe kažu da “rade na internetu i s internetom”, baveći se temeljnim pitanjima i problematikom naše suvremenosti. Pritom, njihovo djelovanje prodire iz sfere digitalnog i utječe na promjene u fizičkim prostorima, često uzrokujući gubitak kontrole u etabliranim strukturama i mehanizmima.

Izložba Loše odluke, pola zabave donosi njihova dva najnovija uratka.

U formi 27 posebno dizajniranih majica, rad Označen zbog političkog govora bavi se problematikom sve prisutnijeg upošljavanja algoritama u procjeni naših osobnosti i odlučivanja jesmo li “uzorni građani”. S druge strane, rad Odluke Odluke Odluke testira suvremeni poštanski sustav koji je u velikoj mjeri automatiziran, čime strojeve za preusmjeravanje pošiljaka dovodi u situaciju da, zahvaljujući svojim odlukama – za razliku od uobičajenog praćenja protokola – sudjeluju u oblikovanju instalacije koju vidimo na izložbi.

Izložba se otvara u četvrtak, 3. prosinca u 19 sati u prostoru Delta Laba (Delta 5, Rijeka), gdje ju je moguće posjetiti do 15. siječnja 2021., u radnom vremenu od ponedjeljka do subote od 16 do 20 sati. Ulaz je slobodan.

Napomena: izložba neće biti otvorena na datume od 24. do 26. prosinca i 31. prosinca, te 1., 2. i 6. siječnja 2021.godine.

U skladu s preporučenim mjerama za sprječavanje zaraze koronavirusom, broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti u galeriji je ograničen. Također, posjetitelji su pozvani da na ulazu dezinficiraju ruke, održavaju odgovarajuću međusobnu udaljenost i obavezno nose zaštitnu masku za lice.