Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Kuhinja različitosti, Porto Etno, Vijesti

Izložba radova nastalih na Porto Etno “Dječjoj slikarskoj radionici”

U srijedu 2. listopada 2019. u 17 sati u prostoru Mjesnog odbora “Mlaka” u Ulici Giuseppe Duella 2, otvara se izložba dječjih slikarskih radova nastalih u okviru Dječjeg programa ovogodišnjeg Porto Etno festivala.

Mala dječja slikarska radionica je uz opširan edukacijski i zabavni program za djecu u dobnoj skupini od 03-08 godina održana u Osnovnoj školi/Scuola Elementare Dolac u Rijeci 07.9.2019. godine, uz mentorsko vodstvo Vladimira Provčija, diplomiranog slikara iz udruge nacionalne manjine Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca Rušnjak PGŽ.

Mali polaznici su uspješno obavili zadatak crtanja i slikanja te pokazali zavidne rezultate u kretivnosti likovnog jezika. Iznimno su se trudili, bili disciplinirani, veoma aktivni stvorivši tridesetak slikarskih radova. Ozbiljno su pristupili zadatku i uradili više od zadanog. Pokazali su da su dostojni zadataka koji su pred njih bili postavljeni. Kako ističe mentor Vladimir Provči male su umjetnice i umjetnici radili samostalno uz zavidno poznavanje likovnosti i pismenosti.
Izrazili su se akvarelom u tehnici rada sa slamčicom i kistom. Uobličavali su slike brojeva i na kraju se iskazali i u slobodnoj temi, pokazavši veliki interes za predmete oko sebe.

“Radionica je nadasve bila vrlo uspješna, djeca su radu pristupila s ozbiljnošću i disciplinom a ujedno i s velikim interesom i veseljem. Bili su prisutni i roditelji koji su promatrali rad svojih mališana. Njihova prisutnost je djeci davala podstrijek ka uspješnosti.” Kazao nam je voditelj radionice Vladimir Provči.

Za sve informacije vezano uz radno vrijeme izložbe preporučuje se kontaktirati Tajništvo MO Mlaka: mo.mlaka@rijeka.hr ili +385 51 209 371.