Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Učionica, Vijesti

Kombinat i KUD Praputnjak odabrani za sudjelovanje na programu Tandem Fryslân, čestitamo!

Za sudjelovanje na projektu Tandem Fryslân prijavljeno je preko 100 organizacija od kojih su izabrane 22 (11 organizacija iz Fryslâna i 11 iz ostalih europskih regija) da predstave svoj rad i projekt na Tandem Fryslân Partner Forumu koji je održan od 20. do 25. studenog 2017. godine.  Zadovoljstvo nam je objaviti da se među tih 11 projekata nalaze i dvije organizacije iz Rijeke – Kombinat i KUD Praputnjak!

Sam program Partner Foruma bio je osmišljen kako bi se svi kandidati međusobno upoznali razmjenom ideja i iskustava, kroz interaktivnu mješavinu neformalnih sastanaka i prezentacija. Svi kandidati su imali dovoljno vremena za prepoznavanje i upoznavanje svog potencijalnog Tandem Fryslân partnera prije nego što su stvorili parove, tj. tandeme. Nakon što su se formirala partnerstva, svaki tandem je prijavio cijeli program s posebnim planom suradnje i idejom.

Ubrzo nakon Partner Foruma, od 11 prijavljenih tandema stručni žiri izabrao je ukupno 7 koji će postati dio široke međunarodne mreže te primiti novčanu potporu i podršku mentora kako bi razvili svoje ideje i uspostavili obostrano uspješno i korisno partnerstvo.

Da podsjetimo, Leeuwarden, upravno sjedište nizozemske provincije Fryslân, 2018. godine ponijet će titulu Europske prijestolnice kulture, s temom “iepen mienskip – otvorena zajednica”. U susret tome program Tandem i LF2018 udružuju snage i pokreću novi program – Tandem Fryslân – u kojem će se na jednom mjestu skupiti ideje i iskustva frizijske zajednice i šire Europe, uključujući i Rijeku 2020 kao partnersku organizaciju.

Tandem je program kulturne suradnje sa svrhom jačanja zajednica i civilnog društva Europe osmišljen da olakša razmjenu sličnih iskustava širom Europe. Program potiče potragu za inovativnim rješenjima, izgradnjom dugoročnih suradnji kulturnih aktera koji rade u Fryslânu i drugim regijama širom Europe. Program djeluje na različitim razinama, nudeći profesionalni razvoj pojedincima, kao i podršku procesima organizacijske promjene i stvaranje prostora za eksperimentiranje s inovativnim idejama.

Tijekom cijele godine sudionici će se sastajati u svrhu umrežavanja, održavanja radionica i razmjenu iskustava. Na kraju projekta održat će se konačna prezentacija te otvoriti mogućnost povezivanja s rastućom Tandem mrežom.

Tandem Fryslân razvili su Leeuwarden-Fryslân 2018, Europska kulturna zaklada i MitOst, uz potporu Fonds voor Cultuurparticipatie i Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020, koji se zajednički provodi s Keunstwurkom.

Foto: Tandem Fryslân Partner Forum