Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Autorske bure, Lungomare Art, Vijesti

Književne večeri „Autorske bure“ u Loparu i Baškoj, s Asjom Bakić i Edom Popovićem

Posada programskog pravca Lungomare Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture nastavlja svoj obilazak kvarnerskih otoka.

Nadolazeće otočke „Autorske bure“, književna druženja s piscima koji borave na književnim rezidencijama, održat će se u Loparu na otoku Rabu, 26.4. u DVD-u Lopar u 20 sati s Asjom Bakić te 27. 4. od 18 sati u Galeriji „Zvonimir“ u Baškoj s Edom Popovićem. S oboje će pisaca razgovarati Željka Horvat Čeč.

Asja Bakić trenutno radi kao novinarka i književna prevoditeljica te živi u Zagrebu. Autorica je zbirke pjesama Može i kaktus, samo neka bode (2009), zbirke kratkih priča Mars (2015) i bloga U carstvu melanholije. Uređivala je i pisala za Muf, portal za feminističko čitanje popularne kulture. Izabrana je za jedan od deset novih književnih glasova Europe u 2017. godini.

Edo Popović studirao je komparativnu književnost te hrvatski jezik i jugoslavenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu a danas živi između Zagreba i Stranice Gornje u Ribničkoj dolini. U osamdesetima je bio jedan od pokretača i urednika časopisa „Quorum“. Od 1991. do 2000. profesionalno se bavio novinarstvom pa je objavio mnoštvo reportaža s bosanskohercegovačkih i hrvatskih ratišta a kao vojnik sudjelovao je u akciji ‘Oluja’. Knjige su mu prevedene na desetak jezika.