Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Tobogan, Vijesti

Kreće putujući Tower Cirkus Toboganius

Pet dana cirkuske zabave u gradskim kvartovima

Dječji festival Tobogan Europske prijestolnice kulture u suradnji s Tower Centrom Rijeka donosi novi program uličnih zabavljača – putujući Tower Cirkus Toboganius. Radi se o pet dana cirkuske zabave i akrobacija, gdje veseli zabavljači šarenim vozilom putuju po gradu i posjećuju gradske kvartove: Pećine, Kozalu, Drenovu, Zamet, Krnjevo, Krimeju, Škurinjsku Dragu i centar grada.

Svoj prvi nastup putujući Tower Cirkus Toboganius imat će u nedjelju, 19. srpnja od 20.00 do 21.30 sati na istočnom dijelu krova Tower Centra Rijeka.

Cirkuske točke izvode: Marko Klaun, cirkuski umjetnik i ulični zabavljač Emilio iz Venezuele, Klaunesa Verna Đumbus te Otto il Bassotto, gospodar balona iz Italije.

Putujući Tower Cirkus Toboganius svoje će nastupe nastaviti i sljedećeg tjedna u večernjim satima, pa je tako ovo veselo društvo u ponedjeljak na Kozali i Drenovi, u utorak na Zametu i Krnjevu, u srijedu na Krimeji i u Škurinjskoj Dragi te u četvrtak na Molo longu.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Detaljni raspored putujućeg Tower Cirkusa Toboganiusa:

19.7.2020., nedjelja

od 20:00 do 21:30, Krov Tower Centra (istočni dio)

Nastupaju: Marko The Clown, Emilio The Balancer Alcantara i Klaunesa Verna Đumbus, Otto il Bassotto

20.7.2020., ponedjeljak 

od 19:00 do 20:00, Kozala, Dječje igralište u blizini MO, preko puta Brodokomerca

od 20:30 do 21:30, Drenova, Dječje igralište Goran, u blizini Doma zdravlja Drenova

Nastupaju: Marko the Clown, Otto il Bassotto

21.7.2020., utorak

od 19:00 do 20:00, Zamet, Trg riječkih olimpijaca (plato ispred Dvorane Zamet)

od 20:30 do 21:30, Krnjevo, Dječje igralište između Kršinićeve ulice i Venuccijevih stuba

Nastupaju: Marko the Clown, Otto il Bassotto

22.7.2020., srijeda

od 19:00 do 20:00, Krimeja, Dječje igralište preko puta Orijentovog igrališta (križanje Mihanovićeve, Kumičićeve i Radničke ulice)

od 20:30 do 21:30, Škurinjska draga, Jelićeva ulica, parkiralište ispred zgrade broj 3  

Nastupaju: Marko the Clown, Otto il Bassotto

23.7.2020., četvrtak

19:15 – 21:30 Zatvaranje Tobogana, Molo longo 

Nastupaju: Marko the Clown, Klaunesa Verna Đumbus, Otto il Bassoto

 

O izvođačima Tower Cirkusa Toboganiusa

Klaunesa Verna Đumbus (Nives Soldičić) – cirkuska umjetnica iz Rijeke. Pleše na svili, izvodi akrobacije te uveseljava i male i velike gledatelje. Od 2013. S udrugom Crveni nosovi nasmijava male bolesnike te se redovito educira u međunarodnoj školi humora u Beču. Na Toboganu će pokazati sve najbolje što je tamo naučila.

Otto il Bassotto, Italija – Otto dolazi iz malog grada na jugu Italije, poznatog kao zemlja balona. Zato i ne čudi da je baš ovaj čovjek gumeni balon pretvorio u totalni show program s kojim je proputovao cijeli svijet i osvojio puno nagrada! On je pravi gospodar balona, s gumenim licem i mozgom koji poskakuje, publici predstavlja nevjerojatne komične trikove s balonom, prelazeći granice mogućnosti u čistu maštu.

Emilio The Balancer Alcantara, Venezuelacirkuski umjetnik i ulični izvođač specijaliziran za disciplinu Rola Bola. Svoje točke balansiranja, žongliranja i komedije izvodio je diljem svijeta. Svoje je vještine usavršavao s Guillermom Rodriguezom, iz cirkusa Circuba u Havani na Kubi, te na međunarodnim cirkuskim konvencijama i radionicama.

Marko the Clown, Kastav Marko je klaun s puno kilometara u nogama i rukama. Hoda na štulama, vozi monocikl, vrti vatru i poi… U stvari, nema s čime taj ne može žonglirati! Za tobogan je pripremio posebno interaktivan i zabavan show koji će publika dugo pamtiti.