Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Liburnia uplovljava u susjedstvo Drenova: Ivanova igra

U petak, 11. rujna 2020.g. u 20 sati u Zavičajnom muzeju Drenove (Drenovski put 138a, Rijeka) u susjedstvu Drenova, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, održat će se program Liburnia uplovljava u sklopu kojeg će biti prikazan dokumentarni film Tomislava Žaje Ivanova igra. Ulaz je slobodan.

Film je to o naprasno prekinutoj karijeri i životu nogometaša Ivana Gudelja, koji se uspio izdići iznad teške bolesti i nevolja koje su ga snašle, te preokrenuti rezultat u već izgubljenoj životnoj utakmici. Po toj upornosti i srčanosti postao je nadaleko poznat i cijenjen, kako od vlastitih suigrača i navijača, tako i od svojih nekadašnjih suparnika, koji su mu postali prijatelji.

Liburnia Film Festival, nakon netom završenog 18. izdanja u Opatiji, ponovno “uplovljava” u susjedstvo Drenova i u suradnji s Društvom štovatelja baštine “Bez granica”, na veliko platno pod drenovskim zvijezdama donosi odlične recentne hrvatske dokumentarce.

Program Liburnia uplovljava podržavaju Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Primorsko-goranska županija, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada “Kultura nova” kroz program razvoja organizacije “Dekodiramo stvarnost”.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.  Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.