Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

Lutkarski evergreeni u Prijestolnici

Riječki lutkari ovog ljeta sele na Trg Riječke rezolucije gdje će za svoje najmlađe gledatelje izvesti tri predstave: “Tri praščića”, “Koka Kokone” i “Izgubljena priča: Ivica i Marica”.

U okviru “Ljeta u Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture” Gradsko kazalište lutaka Rijeka donosi program “Lutkarski evergreeni u Prijestolnici”, pa tako malu i veliku publiku na Trgu Riječke rezolucije, na pozornici na otvorenom, očekuju popularne predstave “Izgubljena priča: Ivica i Marica”, “Tri praščića” i “Koka Kokone”.

Prva je na repertoaru predstava Vedrane Balen Spinčić (prema braći Grimm) “Izgubljena priča: Ivica i Marica” u režiji Serđa Dlačića, i to 29. i 30. lipnja te 1. srpnja u 20 sati. Iz ove zabavne, ali i napete predstave, publika može iščitati i plemenitu poruku o zajedništvu i pobjedi dobra nad zlim.

Predstava “Tri praščića” autora Jiri Jaroša, koju je prema redateljskom konceptu Želimira Prijića obnovio Serđo Dlačić, na repertoaru je 8., 9., 10. i 11. srpnja u 20 sati. Je li se Vuk uspio domoći praščića i tko je koga nadmudrio, publika će doznati tek na kraju ove dugovječne predstave riječkih lutkara, u kojoj mogu uživati i oni najmlađi.

Baš za najmlađe su riječki lutkari pripremili još jednu izvanrednu predstavu autora Enesa Kiševića i redatelja Roberta Waltla, a to je “Koka Kokone”. U priči gdje jedna sitna zločestoća pokreće cijeli lanac nemira publika može uživati 17., 18. i 19. srpnja u 20 sati.

Ulaznice

Sve predstave izvode se na pozornici na otvorenom, na Trgu Riječke rezolucije. Rezervacije se vrše isključivo putem maila blagajna.gklri@gmail.com, a ukidaju 30 minuta prije početka izvedbe. Blagajna Kazališta nalazit će se na Trgu Riječke rezolucije, a publika će svoje karte moći preuzeti sat i pol prije početka izvedbe, odnosno od 18:30 do 20:00 sati. Ulaznice se mogu kupiti i online, na portalu Mojekarte.hr.

 

MojaRijeka.hr