Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Međunarodni virtualni online performance STILL.Mrkopalj

U petak, 5. lipnja 2020., u 20 sati na Zoom online platformi bit će izveden virtualni performance nizozemskog umjetničkog kolektiva Hoge Fronten u režiji kazališne umjetnice Lieke Benders, u suradnji s hrvatskom umjetnicom Tajči Čekada te umjetnicima i mještanima susjedstva Mrkopalj, Rijeke – Europske prijestolnice kulture.

Ovom online izvedbom gledateljima će se pokušati dočarati iskustvo kazališnih stvaralaca koje su stekli boraveći u Mrkoplju. Nakon toga slijedi virtualna turneja po selu te potom ponovno okupljanje u virtualnom prostoru uz podjelu iskustva i poziv sudionicima na razgovor.

Nizozemski umjetnički kolektiv Hoge Fronten u suradnji s hrvatskom umjetnicom Tajči Čekada te brojnim umjetnicima i mještanima susjedstva Mrkopalj prikazat će dio procesa i umjetničke produkcije “Mrkopalj, najbolje mjesto na svijetu!” koju su razvijali za program Rijeka 2020 – Europske predstolnice kulture. Riječ je o seriji performansa koje zbog COVID-19 pandemije nije bilo moguće održati u sklopu Festivala zime susjedstva Mrkopalj.

Online izvedbu na Zoomu moguće je pratiti besplatno uz prethodnu rezervaciju mjesta slanjem maila na adresu publiciteit@hogefronten.nl

Broj mjesta za praćenje izvedbe je ograničen na 86, po slanju maila za rezervaciju, na dan izvedbe 5. lipnja 2020. prijavljenima će stići  e-mail s poveznicom i uputama.

 

STILL.Mrkopalj