Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Tobogan, Vijesti

Na Korzu otvorena izložba Tobogan 2017. – 2020.

Na postamentima na Korzu, u ponedjeljak je otvorena izložba fotografija Dječji festival Tobogan 2017. – 2020., svojevrsna retrospektiva festivala koji je u godini kada Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture doživio svoje četvrto izdanje.

Izložbu čini izbor fotografija s ovogodišnjih radioničkih i izvedbenih programa Tobogana te izbor fotografija s dosadašnjih izdanja festivala, od njegovog početka 2017. godine.

Otvorenju izložbe nazočili su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, direktorica Rijeke 2020 Irena Kregar Šegota i voditeljica programskog pravca Dječja kuća, Jelena Milić.

Tijekom ovogodišnjeg Dječjeg festivala Tobogan – aktivne ferije za djecu koji je trajao od 16. do 23. srpnja održano je 30-ak radionica te 20-ak javnih događanja kao što su predstave, koncerti, ulični performansi, igre, filmske projekcije i drugi sadržaji koji su izazvali veliki interes kod djece.

U sklopu ovogodišnjeg festivala djeca su dobila i novo igralište ne Molo longu s najljepšim pogledom na grad, učili su kako stvarati glazbu, kako glumiti, izrađivali su murale i tako dodatno zašarenili grad, tražili su skriveno blago i učili o povijesti Benčića gdje će niknuti novi riječki art kvart. Iako je ove godine trajao nešto kraće nego prijašnjih godina, Tobogan je još jednom dokazao kako se etablirao kao neizostavno događanje za sve one koji su aktivno željeli provesti dio ljetnih praznika.

Svih ovih godina, Tobogan nastaje u suradnji Rijeke 2020, Art kina, Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Gradske knjižnice Rijeka, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Vijeća mladih Benčić.

Četvrti spust Toboganom uspješno je završen, a misli organizatora su već usmjerene na mali jubilej iduće godine, peto izdanje festivala koje će zasigurno biti posebno budući da će centar događanja biti Dječja kuća u Benčiću!