Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Natječaji, Vijesti

Natječaj FOTOEPEKARI se 2020.

Fotoklub Rijeka raspisuje natječaj za najbolju, najneobičniju fotografiju napravljenu od  subote, 1. pa do petka, 7. veljače 2020., na ulicama i trgovima ili na bilo kojem drugom mjestu u gradu, a interpretira neki od programskih događanja EPK-a ili scene sa subotnjeg otvorenja ili pak instalacije koje su dio EPK-a.

Nezamisliva količina pozitivizma i kod izvođača, i kod Riječana   i svih onih koje sretoh na ulicama i trgovima naše Rijeke, a dođoše iz Novog Sada, Ljubljane, Beograda, Trsta, Banja Luke,  Splita, Osijeka… da se zajedno s nama raduju i budu dio  ljubavi, suživota, različitosti – EPK Rijeka 2020.

Nekako sam se osjećao  uzvišeno.  Nisam uobičajeno hodao, nego, čini mi se,  uspravnije i uzdignutije glave, osjećao sam se većim, važnijim.  U svakom slučaju  lijep je osjećaj. U toj mojoj šetnji skoro da ne vidjeh nikoga tko ne drži fotoaparat ili mobitel i ne „škljoca“, sprema uspomenu, osigurava se od zaborava jer fotografija je naša „memorijska proteza“. Kada smo je napravili,  onda smo potpuno sigurni u naše sjećanje. Baš zbog toga umnoženog fotografiranja svih događaja na ovom svetom danu, danu otvorenja EPK Rijeka 2020.

Na natječaju mogu i trebaju sudjelovati svi, neovisno jesu li profesionalci ili amateri,  bave li se fotografijom ili tu i tamo nešto škljocnu mobitelom za uspomenu.  Zašto svi? Zato što je ovo grad nas svih i zato što je EPK naš, a ne privilegij samo nekih. U tom duhu ćemo i izložiti fotografije. Nećemo ih uokvirivati,  već ćemo ih direktno lijepiti na zid u galeriji Principij, jednu do druge. Želimo izlijepiti fotografijama sve zidove galerije. Kao što je bila masovnost u prostoru grada,  isti taj doživljaj masovnosti želimo postići i u galeriji, jer svi  imaju pravo na doživljaj i interpretaciju doživljaja EPK-a. Hoću reći da smo svi važni i bitni. Nema važnijih i bitnijih,  svi smo jednaki i zato galeriju nudimo ravnopravno svima.

PREUZMI PRIJAVNICU

Upute za sudionike natječaja:

  1. Svaki autor printa svoju fotografiju /20 x 30 cm/  kako   bi mogao kontrolirati kvalitetu, kao prvi i najvažniji razlog, a drugi je što mi za ovu akciju nemamo budžet, već to radimo dobrovoljno kao naš mali doprinos ovom pozitivizmu koji se razvija u našem gradu.
  2. Isprintana fotografija treba točno biti dimenzija 20 x 30 cm zbog tehničkih uvjeta postavljanja izložbe.
  3. Postavljanje počinje u četvrtak, 6. veljače,  od 15  do  20 sati i u petak, 7. veljače od 10 do21 sati i tad autori mogu doći sa svojom isprintanom fotografijom  do  Galerije Principij, Ul. pod Voltun 4  gdje će ih dočekati aktivisti Kluba i njihovu fotografiju postaviti na zid.
  4. Svi sudionici izložbe trebaju uz popunjenu prijavnicu poslati i fotografiju u digitalnom formatu koju izlažu na e-mail: fotorijekaepka@gmail.com

Otvorenje izložbe je u subotu, 8. veljače u 12 sati u Galeriji  Principij, Ul. pod Voltun 4, a poslije otvorenja svi idemo na Dječju karnevalsku povorku.

Predsjednik Fotokluba Rijeka i inicijator ove fotografske akcije. Borislav Božić, prof.