Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Vijesti

Održan koncert “Natrag u budućnost – od klasične do moderne jazz avanture”

Ispred Exporta na Delti, u nedjelju, 26. srpnja, održan je cjelovečernji open air koncert „Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture“.

Koncert se održao kao dio programa Europske prijestolnice kulture, a publika je imala prilike uživati u nastupima jazz glazbenika, od kojih svaki od njih ovaj glazbeni žanr shvaća na svoj specifičan način.

Koncert je započeo nastupom Bruna Mičetića koji je sa svojim Quintetom izveo pjesme s njihovog hvaljenog albuma „Out of the shadow“, a nakon njega, na pozornicu se popela Vesna Pisarović u pratnji Našeg velikog malog benda. Na sebe kao jazz pjevačicu, Pisarović je pažnju šire javnosti skrenula još 2017. godine sjajnim albumom „Naša velika pjesmarica“ koji predstavlja kreativan osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od 50-ih do 70-ih godina prošlog stoljeća.

Koncert je nastavljen sjajnim Mimika Orchestrom koji su jazz pomiješali s etno zvukom.

 

Publiku je rasplesao Kozmodrum koji su jazz spojili sa technom, houseom i dubstepom, a glazbena poslastica za kraj večeri bili su zagrebački DJ i producent elektroničke glazbe Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie.

“Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture” zajedniki su organizirali zagrebaki Pozitivan ritam i rijeki Distune promotion u okviru službenog kulturnog i umjetnikog programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.