Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Tobogan, Vijesti

Održana radionica Tvornica zvuka

U sklopu dječjeg festivala Tobogan, a u organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, u prostoru RiHuba započela je dvodnevna radionica Tvornica zvuka namijenjena glazbenicima budućnosti, odnosno djeci od 10 do 12 godina.

Pod vodstvom glazbenika, skladatelja i pedagoga Nenada Sinkauza i Alena Sinkauza, u Tvornici zvuka se stvara glazba koja ide puno dalje od one koju uobičavamo čuti u svakodnevnom životu.

Na ovoj radionici elektroničke i improvizirane glazbe djeca se upoznaju s mikrofonima i načinima kako ih pravilno koristiti, ali i efektima i sintetizatorima, te kako da uz upotrebu vlastitog glasa i tijela, a uz pomoć audio opreme proizvedu zvukove odnosno glazbu, a sve to na osnovi improvizacije.

U Tvornici zvuka glazba se proizvodi upotrebom različitih predmeta, efekata, live samplingom, moduliranjem glasa, ali prije svega igrom, kroz koju juniorski improvizatorski ansambl dolazi do svojevrsne instant kompozicije.

Nenad Sinkauz je Tvornicu zvuka osmislio i pokrenuo 2016. godine u suradnji sa muzikologinjom Davorkom Begović u sklopu Muzičkog salona Kulture promjene Studentskog centra Zagreb.