Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Tobogan, Vijesti

Održana radionica za djecu Minijaturni zeleni svijet

U botaničkom vrtu Prirodoslovnog muzeja Rijeka, održana je radionica Minijaturni zeleni svijet u sklopu koje su djeca postali pravi mali vrtlari. Pod vodstvom Natali Bosić iz Vijeća mladih Benčić, polaznici radionice koja se održava u sklopu dječjeg festivala Tobogan, kreirali su vlastite male vrtove u teglama.

Na raspolaganju su imali nekoliko različitih vrsta biljaka od kojih su mogli birati koje žele zasaditi, a vrtove su kasnije i ukrašavali, tako da je svaki od njih na kraju bio jedinstven.

Osim prilike da se kreativno izraze, polaznici su naučili i sve što je potrebno o njezi i održavanju svojih vlastitih minijaturnih vrtova o kojima će se nastaviti brinuti kod kuće.

Minijaturni zeleni svijet druga je u nizu radionica Zeleni spust koje je Vijeće mladih Benčić organiziralo za ovogodišnji Tobogan. Prva radionica Obiteljska šetnja riječkim mlinovima povela je djecu i njihove roditelje u otkrivanje kanjona Rječine, a treća radionica Više od herbarija upoznaje djecu s tradicionalnim i modernim tehnikama prešanja cvijeća i lišća.