Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Vijesti

Otvaranje Ljeta na Gradini uz plamenove 4.000 svijeća – ODGOĐENO

Zbog nepredviđenih vremenskih prilika otvaranje Ljeta na Gradini se odgađa, novi termin početka manifestacije organizatori će javiti naknadno.

Ovogodišnje Ljeto na Gradini počiva na konceptualnim manifestacijama koje su karakteristične po tome što su namijenjene isključivo prostoru Trsatskog kaštela te kao takve dišu i žive zajedno s njegovim zidinama. Šest konceptualnih manifestacija čine i zanimljiv turistički proizvod s obzirom da su osmišljene i kreirane bez jezične barijere, zbog čega su jednako zanimljive i lokalnom stanovništvu, ali i turistima koji u ljetnim mjesecima posjećuju grad Rijeku.

Povrh originalnih tematsko – konceptualnih manifestacija kao što je plesni performans Gradina Dance Art, modna poslastica City 45 20, igra svjetla – Light transformation Gradina, Taste & Music – manifestacija koja spaja gastronomiju i glazbu te Baltazar na Gradini – manifestacija posvećena znanosti, Ljeto na Gradini obiluje glazbenim, scenskim, umjetničkim te edukativnim programom. Ovog ljeta održat će se čak 18 programa u kojima će sudjelovati 253 izvođača iz 7 zemalja, od čega valja izdvojiti koncert Bože Vreće i The Frajli te Chelseae Wolfe kao i tri izvrsne dramske predstave. Glazbeni dio programa upotpunit će i koncert glazbenog orkestra Popsid iz Estonije, zatim koncert Vivien Gallette i Natka Štiglića, a gitarist Ivan Pešut održat će koncert posvećen Ericu Claptonu. BSH Trsat Castle | Adria Sunset Sessions na Gradinu donosi izvrstan party, a održat će se i Gradina no limit – manifestacija koja okuplja umjetnike te PAR Gradina znanja – finale poduzetničkog kampa.