Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Ljeto u prijestolnici, Tobogan, Vijesti

Otvorene prijave za radionice drugog Festivala Tobogan

Pred vratima je drugo izdanje Festivala Tobogan – aktivne ferije za djecu (27.6. – 8.7.) koje riječkim mališanima i njihovim gostima priprema dva tjedna ispunjena kulturnim i edukativnim aktivnostima, na otvorenom i zatvorenom, u gradskim parkovima, na ulicama, plažama i na tajnim gradskim lokacijama.

Ideja je festivala Tobogan od ljetnih praznika u gradu učiniti nešto posve drugo nego što je boravak na dosadnom i užarenom asfaltu praznoga grada.  Stoga organizatori festivala, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, najavljuju dva tjedna kulture, vodeći se idejom da sve što rade, rade s djecom a ne samo za njih.

Ovogodišnji Tobogan pored predstava, glazbenih programa, urbanih šetnji, knjiških igara, projekcija filmova i drugih sadržaja, najavljuje čak 14 radionica za koje su prijave upravo u tijeku, na mrežnim stranicama festivala, tobogan.rijeka2020.eu.

Za mlade kreativce sklone novim medijima tu su radionica videomapiranja, radionica izrade animiranog te dokumentarnog filma kao i radionica osmišljavanja videoigara.

Sklone kreativnom radu rukama poziva se na radionicu dizajniranja zastava, radionicu izrade igračaka od drveta, arheološku radionicu, radionicu izrade stripa te radionicu koja kreativnim metodama podučava glagoljici.

Budući izvedbeni umjetnici i umjetnice svoje bi mjesto mogli naći na dramsko-lutkarskoj radionici, radionici glume, pripovijedanja ili izrade glazbe za animirani film (live act cinema). Radionica “Naša divna osjetila” prilagođena je djeci s poteškoćama u razvoju a jedna je od radionica, Multisenzorna učionica, namijenjena i odraslima.

Prijave se zaprimaju do 20. lipnja ili dok se ne popune kapaciteti pojedinih radionica, a sve su radionice, dakako, besplatne.