Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Vijesti

Otvorenje Spajalice uz koncert Psychedelic Cinema Orchestra seli u MMSU

Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika, koncert Psychedelic Cinema Orchestra seli u Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika, koncert Psychedelic Cinema Orchestra kojim se večeras, u petak 29. lipnja, otvara ovogodišnje izdanje Spajalice – umjetničke intervencije u javnom prostoru, umjesto u Pajol baru na plaži Grčevo, održat će se u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti. Koncert kreće u 21 sat, a ulaz je besplatan.

The Psychedelic Cinema Orchestra je audio-vizualni projekt koji čine američki glazbenici Ken Winokur (Alloy Orchestra), Jonathan LaMaster (Cul De Sac) i Dana Colley (Morphine). Nastao je kao suradnja multimedijalnih umjetnika Ken Browna i Ken Winokura, s idejom da se revitaliziraju filmovi na super osmici koje je Ken Brown napravio u periodu od 1967. do 1969. godine, za projiciranje tijekom nastupa bendova u klubu The Boston Tea Party, koji je predstavljao važan dio psihodeličnog pokreta. Nastup u Rijeci dio je njihove prve Europske turneje, u okviru koje nastupaju zajedno sa zagrebačkim instrumentalnim sastavom Šumovi protiv valova. Glazbenu podlogu filmovima Ken Browna u riječkom će Muzeju moderne i suvremene umjetnost uživo izvesti peteročlana glazbena postava: Ken Winokur, Jonathan LaMaster, Hrvoje Nikšić, Ivan Čadež i Hrvoje Radnić.

Ciklus umjetničkih intervencija u javnom prostoru Spajalica, ove godine pod kišobranom Ljeta u prijestolnici, trajat će od 29. lipnja do 15. srpnja.

Više informacija: http://mmsu.hr/dogadaji/spajalica/