Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
RiHub, Učionica, Vijesti

Poziv na Okrugli stol – Inkluzivne produkcijske prakse

Program Učionica u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u petak, 18. siječnja u 17 sati u RiHubu organizira okrugli stol na kojem će se razgovarati o inkluzivnim produkcijskim praksama u neformalnom druženju s producentima i aktivistima.

Okrugli stol bavit će se temama uključenja osoba s invaliditetom u kulturu i umjetnost te stvaranju boljih uvjeta pristupačnosti za sve prečesto  nepravedno marginalizirane skupine.

Mentori uključeni u kontinuirani edukacijski program Produkcija u kulturi sa sudionicima će podijeliti svoja osobna iskustva, izazove s kojima se susreću tijekom rada s osobama s invaliditetom te primjere dobre prakse:

Paul Whitakker – umjetnik s bogatom karijerom glazbenika i pijanista koji nije dopustio da ga činjenica što je gluha osoba sprečava u radu. Paul je radio na brojnim kazališnim predstavama, projektima, a uspostavio je i web stranicu SiBSL – Songs in British Sign Language.

Isabel Lagos – producentica s iskustvom rada na operi za gluhe i nagluhe osobe pod nazivom An opera extravaganza, The Bear.

Alexis Johnson – iskusna producentica iz Walk the Planka koja je ponosna na svoj angažman na paraolimpijskim igrama i poznatom projektu Mind the Gap.

Agata Etmanowicz – suosnivačica organizacije Poljska bez barijera, aktivna u inkluzivnim praksama, te koordinira pristupačnost Orange Warsaw festivala – jednog od najvećih open air festivala.

Darko Lukić – hrvatski teatrolog, dramaturg, dramski pisac i sveučilišni profesor koji je gostovao i surađivao s brojnim sveučilištima u inozemstvu, osobito je zainteresiran za inkluzivne prakse.

Kontakt za upite:
Nenad Antolović
nenad.antolovic@rijeka2020.eu
+385 91 60 60 063