Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Kulturna diplomacija, RiHub, Učionica, Vijesti

Predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović otvorila međunarodnu konferenciju “Brendiranje kulture”

Međunarodnu konferenciju “Brendiranje kulture” koju organizira Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci, na Građevinskom fakultetu otvorili su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Snježana Prijić Samaržija i direktorica TD RIJEKA 2020 Emina Višnić.

– Veliko mi je zadovoljstvo kao pokroviteljici pozdraviti vas na otvorenju konferencije „Brendiranje kulture“ kojom Rijeka odbrojava desetak mjeseci do početka projekta Europske prijestolnice kulture upravo u godini hrvatskog predsjedanja Europskom unijom. Taj jedinstveni slučaj u povijesti Europske unije da jedna njezina članica ima priliku predsjedati Europskom unijom istodobno s programom Europske prijestolnice kulture ne smijemo propustiti  iskoristiti za što bolje brendiranje Hrvatske na zemljovidu Europe, rekla je predsjednice Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović.

Predsjednica je također istaknula kako je Rijeka oduvijek grad koji prednjači po mnogočemu: – Kada je naš grad bio odabran za nositelja titule Europske prijestolnice kulture vjerujem kako  smo svi mi Riječanke i Riječani bili ponosni na to priznanje. No jednako tako svjesni smo koliku odgovornost i obavezu preuzimamo jer je prvi put jedan hrvatski grad istaknut kao prijestolnica kulture. 

– Pozdravljam vas ispred grada koji svoj brend gradi na identitetu istinske uključivosti i otvorenosti, ispred grada koji se ponosi utjelovljenjem različitosti, grada čiji građani u velikoj većini njeguju izvorni ljudski impuls tolerancije, prihvaćanja i povezivanja, rekao je gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel. Gradonačelnik je poželio svim sudionicima konferencije „Brendiranje kulture“ dobrodošlicu u Rijeku i dodao – Slogan „Rijeka je luka, luka je Rijeka“ polako mijenjamo u slogan koji nas cjelovitije opisuje, a to je slogan „Rijeka – luka različitosti“.

Međunarodna konferencija “Brendiranje kulture” u tri dana trajanja od 28. veljače do 2. ožujka 2019. kroz više od petnaest predavanja, četiri radionice i četiri panel rasprave polaznicima će predstaviti pozitivne domaće i međunarodne primjere na temu brendiranja kulture i kulturnog turizma.

Foto: Karlo Čargonja