Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Pričaonica za djecu u sklopu dnevnog boravka u susjedstvu Kostrena

U utorak, 21. siječnja 2020.g. u 18.30 sati u susjedstvu Kostrena, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u sklopu programa Dnevnog boravka u Narodnoj knjižnici Kostrena (Sveta Lucija 14, Kostrena Sveta Lucija), održat će se pričaonica za djecu.

Na pričaonici će ravnateljica Narodne knjižnice Kostrena Dragana Vučinić čitati priču Riba duginih boja i čudovišta iz morske špilje, autora Marcusa Pfistera.

Ribica Srebrica s blistavim ljuskama, junakinja nagrađivane i svjetski poznate slikovnice Riba duginih boja, ponovno se našla u novoj pustolovini, u kojoj pobjeđuje strah. Ovaj put, kako bi došla do crvenih algi i pomogla bolesnoj Grboribi, dobrovoljno se javila da otpliva do vražje špilje – najopasnijeg mjesta u cijelom oceanu, unatoč upozorenjima drugih.

Ulaz je slobodan.

Dnevni boravak mjesto je susreta i druženja u svakom od 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, kojim se potiče stvaranje ugodne atmosfere u svakom pojedinom susjedstvu, u prostorima u kojima se i domaći i gosti osjećaju kao kod svoje kućeDnevni boravci 27 susjedstava smišljeni su kao svojevrsni nasljednici lokalnih čitaonica, knjižnica i domova kulture, koji su bili centri okupljanja i druženja, razmjene znanja te općenito kulturnog i umjetničkog života zajednice. Svaki od lokaliteta Dnevnih boravaka u svih 27 susjedstava ujedno je i središnje mjesto informiranja o samom susjedstvu, zajednici i mogućnostima uključivanja u rad, volontiranja i/ili sudjelovanja u aktivnostima programa susjedstava.

Programski pravac 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture okuplja susjedstva diljem Primorsko-goranske županije i svako od njih povezuje s jednim susjedstvom iz jedne od 27 zemalja članica Europske unije, u suradnjama i razmjenama iskustava, običaja i svakodnevice. Time razvija dobre međuljudske odnose i stvara atmosferu uživanja u različitosti. Povezivanja i neformalne mreže suradnji zalog su budućih aktivnosti u području kulture koje će se nastaviti i nakon 2020. 27 susjedstava spaja ljude otoka, obale, zaleđa, gorja te samoga grada Rijeke. To su: Lovran, Opatija, Matulji, Kastav, Pehlin, Drenova, Škurinje, Turnić i Mlaka, Kampus na Trsatu, Jelenje, Čavle, Praputnjak, Kostrena, Crikvenica, Novi Vinodolski, otok Rab, otok Unije, grad Cres, grad Krk, Malinska, Vrbnik, Gomirje, Mrkopalj, Fužine, Delnice, Brod na Kupi i Gornji Kuti.