Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
RiHub, Učionica, Vijesti

Prijave na edukaciju o stvaranju plana razvoja publike

Dobro napisan plan razvoja publike povezan je s održivošću umjetničkih organizacija. U Učionici Europske prijestolnice kulture od 14. do 16. 10. održava se edukacija o tome. Prijavite se!

Program „Učionica“ koji je dio projekta Europska prijestolnica kulture u suradnji s Fondom za druge i Dominom objavljuje poziv za sudjelovanje u trećem modulu kontinuiranog edukacijskog programa “Društveno odgovorna kultura i umjetnost”.

Stvaranje i uključivanje publike tema je trodnevne besplatne edukacije namijenjene nevladinim umjetničkim organizacijama, koja se održava u RiHubu u ponedjeljak, utorak i srijedu od 12.00 do 15.30 odnosno do 17.00 sati.

Mentorice na radionici koje će s polaznicima podijeliti svoja iskustva su Kristen Miles i Eleanor Wallace iz prestižnog Baryshnikov Art Center (BAC).

 

Sadržaj

Kroz treći modul programa koji će se održati od 14. do 16. listopada 2019. godine bavit ćemo se stvaranjem i uključivanjem publike za potrebe nevladinih umjetničkih organizacija, a svoja iskustva će podijeliti Kristen Miles i Eleanor Wallace iz prestižnog Baryshnikov Art Center (BAC).

Kroz trodnevnu radionicu i rad na projektima prijavljenih polaznika te prateću raspravu o strategijama u svrhu održavanja kulturnih organizacija stvaranjem i uključivanjem publike, polaznici će shvatiti kako je dobro napisan plan razvoja publike povezan s održivošću same organizacije. Polaznici programa će moći čuti i praktične savjete vezane uz implementaciju strategija razvoja publike te prateće primjere dobre prakse vezane uz prestižni Baryshnikov Art Center, umjetnički centar iz New Yorka koji od 2005. godine okuplja umjetnike svih disciplina.

Treći modul programa odvijat će se u RiHubu (Ivana Grohovca 1/A, Rijeka) prema sljedećem rasporedu:
Ponedjeljak, 14. listopada – od 12:00 do 15:30
Utorak, 15. listopada – od 12:00 do 17:00
Srijeda, 16. listopada – od 12:00 do 17:00

Važno je istaknuti kako se cjelokupni program trećeg modula održava na engleskom jeziku.

Napomena: za pohađanje trećeg modula programa nije potrebno predznanje i prisustvo s prethodna dva modula kontinuiranog edukacijskog programa “Društveno odgovorne kulture i umjetnosti”.

 

Mentorice

Kristen Miles je direktorica marketinga i komunikacija pri Baryshnikov Arts Center (BAC) gdje obavlja poslove marketinga, brendiranja i odnosa s javnošću tvrtke BAC kroz više medija, a ujedno od 2007. godine participira u osmišljavanju strateških planova i razvoja organizacije. Njeno prethodno iskustvo uključuje rad pri Lied Centru Kansas, Windfall Dancers, Jacob’s Pillow Dance Festival, City University of New York-Brooklyn College, Brooklyn Academy of Music, kao i New York State Council on the Arts. Miles posjeduje iskustvo savjetovanja izvedbenih umjetnika te trenutno drži poziciju pri savjetodavnom vijeću Dance Heginbothama. 

Eleanor Wallace je umjetnička suradnica pri Baryshnikov Arts Center (BAC). Elenaor je obavljala poslove kustoskog savjetnika tamošnjeg umjetničkog voditelja Michaela Baryshnikova te nadgledala glavne aktivnosti umjetničkog programiranja, uključujući rezidencije, kazališne, plesne, glazbene i filmske produkcije te aktivnosti vezane uz multidisciplinarni rad. Korpus njenih poslovnih aktivnosti, također, uključuje razvijanje programa i strategija za proširenje umjetničkih usluga te pronalaženje partnerstva i mogućnosti uključivanja BAC-a u lokalne i izvanlokalne, veće umjetničke zajednice.

 

Prijava na treći modul

Treći modul programa namijenjen je za sveukupno 25 osoba iz Hrvatske koje se bave društveno angažiranom umjetnošću i/ili kulturom od kojih je 15 iz Rijeke i okolice, a 10 iz ostatka Hrvatske.

Prijava za treći modul programa se podnosi ispunjavanjem prijavnice na linku.

Rok za prijavu je nedjelja, 13. listopada u 23:59.

Fond za druge pokriva troškove prijevoza u maksimalnom iznosu od 300,00 kuna po polazniku za sudionike izvan Rijeke i okolice. Informacije o načinu podmirivanja troškova prijevoza bit će Vam pruženi u e-mailu potvrde sudjelovanja na edukacijskom programu.

 

Sadržaj i svrha kontinuiranog edukacijskog programa Društveno odgovorna kultura i umjetnost

Ova je trodnevna radionica dio kontinuiranog edukacijskog programa “Društveno odgovorne kulture i umjetnosti” koji program „Učionica“ projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u suradnji s Fondom za druge i Dominom.

Cilj programa je razvoj kompetencija umjetnika i djelatnika u kulturi u području stvaranja sadržaja “koji djeluje”, te jačanje razumijevanja o važnosti takve umjetnosti. Time će se potaknuti promišljanje i djelovanje društveno angažirane umjetnosti i kulture u kontekstu provođenja najvećeg kulturnog projekta u povijesti Hrvatske – Rijeke kao buduće Europske prijestolnice kulture.

Program će stvoriti skupinu strastvenih poticatelja promjena koji će samostalno ili zajedničkim radom utjecati na razvoj društveno odgovorne umjetnosti i kulture u godini kada Rijeka preuzme titulu Europske prijestolnice kulture ali i u godinama nakon 2020. godine. Program za cilj ima stvoriti 25 pojedinaca koji će biti spremni osmisliti, kontekstualizirati i realizirati društveno angažirani umjetnički i/ili kulturni projekt te jačati svijest o važnosti takvih aktivnosti za zajednicu i društvo u kojem djelujemo.

 

Preostale informacije

Društvo RIJEKA 2020 zadržava pravo provjere svih podataka navedenih u prijavnici. RIJEKA 2020 zadržava pravo ne primiti sudionika u slučaju da otkrije da podaci navedeni u prijavnici nisu točni i istiniti.

Pojedinci koji bez opravdanog razloga otkažu svoje sudjelovanje u obrazovnom programu neće moći uputiti prijavu na sljedeće edukacijske programe u organizaciji društva RIJEKA 2020.
Svi prijavitelji podnošenjem svoje prijave prihvaćaju sve navedene uvjete održavanja edukacijskog programa.
Prijave poslane nakon roka za prijavu neće biti razmatrane. Nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Za sve nejasnoće oko programa moguće je obratiti se na e-mail nenad.antolovic@rijeka2020.eu.