Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Učionica, Vijesti

Prijavi se: Radionica odnosa s javnošću

Predstavnici kulturnih ustanova i neformalnih građanskih inicijativa koji žele ojačati svoje vještine komuniciranja s medijima i građanima imaju priliku sudjelovati na radionici Odnosi s javnošću (komunikacija s medijima i građanima), u sklopu sveobuhvatnog programa jačanja kapaciteta Učionica.

U kontekstu komunikacije sa širom javnošću (građanima) i s medijima (koji predstavljaju najčešću sponu u komunikaciji prema  građanima), radionica će ponuditi upoznavanje s kanalima i alatima ove komunikacije, utvrđivanje razlike između pojedinih alata te u tom smislu pojašnjenja i savjete vezane uz pisanje poziva za medije, informacija za novinare, priopćenja/objava za medije, ispravaka ili odgovora, intervjua itd.

S obzirom na specifičnosti pojedinih medija, na radionici će biti riječi i o razlikama u nastupima i formuliranju izjava za TV priloge, za radio emisije, izlaganja na konferencijama za medije i sl.

Posebna pažnja bit će posvećena formuliranju opisa i najava kulturnih događaja s obzirom na ciljeve koji se u komunikaciji s medijima i građanima žele ostvariti.

Kratko će biti riječi i o komunikaciji na društvenim mrežama te o osnovama kriznog komuniciranja.

Cilj radionice jest osvijestiti važnost i mogućnosti koje nudi komunikacija s javnošću te ponuditi jednostavne savjete kojima se postiže jasnoća u komuniciranju, povećava interes medija i građana za kulturne događaje te tako potencijalno širi utjecaj kulture u razvoju društva.

Radionica je namijenjena predstavnicima kulturnih ustanova i neformalnih građanskih inicijativa koji se unutar svojih organizacija bave odnosima s javnošću, ali svakako i svim onim osobama u kulturnim ustanova i neformalnim građanskim inicijativama koje po prirodi posla komuniciraju s medijima dajući izjave za radio i tv priloge, intervjue i sl., te onim osobama koje pripremaju različite pisane materijale vezane uz kulturne događaje i programe namijenjene publici i medijima.

Održat će se u 3 termina od 09:00 do 16:00 sati na jedan od tri datuma ponuđena na POVEZNICI ZA PRIJAVU. Lokacija je DeltaLab – Laboratorij za urbanu reinvenciju (Delta 5/II) a voditeljica radionice je Lea Stoiljković Medved, koja je od 2006. godine zaposlena kao voditeljica Službe za odnose s medijima i online komuniciranje u gradskoj upravi Grada Rijeke. Prije toga radila je kao radijska novinarka na Svid radiju, od 1997, a u međuvremenu i kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u dvije riječke škole.

Broj sudionika bit će ograničen na 15 osoba po terminu.

Rok za prijavu je 23. veljače 2018.