Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
RiHub, Vijesti

[Radionica] Struktura i djelotvornost skupina koje djeluju u zajednici

Četvrta radionica u sklopu programa „Učimo jačati zajednicu“ bavi se uspostavom strukture i djelotvornosti skupina koje rade u zajednici, a održava se u RiHubu u subotu 16.3. s početkom u 11 sati.

Njihovi problemi vezani su s izazovima rasta, organizacije i učinkovitosti. Radionica će istražiti neke od tih izazova, uključujući kako strukturirati članstvo, orijentaciju novih članova, strukture vodstva i upravljanja, uloge i odgovornosti te delegiranje zadataka, internu komunikaciju i povratne informacije itd.

Sudionici će identificirati neke od izazova koji se odnose na njihove vlastite grupe ili organizacije, te ih ilustrirati u praksi. Zajedno će potražiti odgovarajuća rješenja koristeći konzultacije i neke ključne principe organizacijskog razvoja i učinkovitosti.

Radionica je namijenjena svima koji neposredno sudjeluju u razvoju zajednice ili se tek angažiraju u tom polju. Posebno se potiče sudjelovanje prijavitelja projekta, a unutar sudioničkih programa Europske prijestolnice kulture – Civilne inicijative i Zeleni val, te članovi Vijeća građana, članovi timova programskog pravca 27 Susjedstava – Bolje Vas Našli, Europske prijestolnice kulture, prijavitelji projekata unutar Riječkog programa lokalnog partnerstva, razne zelene grupe kao što su Grupe solidarne razmjene, Tranzicijske inicijative, nevladine organizacije, angažirani umjetnici te svi zainteresirani aktivisti.

Voditelji radionice je Sherif Rushdy, magistar sistemske znanosti i međunarodnog razvoja, s 40 godina iskustva u unaprjeđivanju rada angažiranih grupa i organizacija, te u treniranju provoditelja procesa jačanja zajednice u mnogim zemljama na sveukupno 4 kontinenta.

Radni jezik radionice je engleski jezik, ali po potrebi osiguravamo prijevod.

Radionica je ograničena na 50 sudionika, a prijave su obavezne na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.