Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Tobogan, Vijesti

Radionica tradicionalnih “uradi sam” instrumenata sa Zoranom Majstorovićem

U sklopu dječjeg festivala Tobogan, a pod vodstvom multiinstrumentalista Zorana Majstorovića, u RiHubu je održana četverodnevna radionica u sklopu koje su djeca polaznici dobili nova znanja o tradicionalnim instrumentima, ali se upoznala i s nekim nama vrlo egzotičnima. Također, bili su kreativni pa su instrumente izrađivali i sami.

“Uradi sam” instrumenti zasebna su kategorija instrumenata koji potiču kreativnost kod izrade i maštovitost pri pokušaju kopiranja zvuka “pravih” instrumenata. Polaznici radionice naučili su kako napraviti činele od starih CD-a, kako sastaviti maracas od dvije žlice, kako složiti set bubnjeva od iskorištenih limenki, kako napraviti panovu frulu od slamki, kako složiti rog od lijevka, ali i kako napraviti kastanjete od čepova za bocu.

Naučili su i kako koristiti zvuk kao materijal, ali i kako slušati, zašto improvozorati u glazbi te kako stvoriti zajednički zvuk.

Upoznali su i karakteristike mnogih tradicionalnih glazbala, a što su sve naučili i koje instrumente izradili pokazat će publici na koncertu prilikom programa zatvaranja ovogodišnjeg Tobogana, u četvrtak, 23. srpnja. Njihov je nastup na programu u 18:30 sati na Molo longu kod dizalica!