Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
RiHub, Vijesti

[Radionica] Umrežavanje i partnerstvo

Pozivamo vas na petu i pretposljednju radionicu u programu Učimo jačati zajednicu koja će se održati 28.3. u 17 sati u RiHubu.

Nijedna društvena skupina ne može raditi izolirano. Njen kapacitet ojačava se izgradnjom, premošćivanjem i povezivanjem društvenog kapitala. Stoga, na ovoj radionici istraživat će se i razmjenjivati iskustva o partnerstvu i suradnji s drugim organizacijama, agencijama i strukturama lokalne uprave. Cilj je izgraditi suradničku mrežu i postići sinergiju kolektivnog djelovanja.

Jedan od ključnih očekivanih ishoda programa Europske prijestolnice kulture je osnaživanje građana da postanu angažirani, aktivni, artikulirani članovi zajednice, koji međusobno rade na stvaranju bolje budućnosti za grad. U tom kontekstu neophodno je i postizanje konstruktivnijeg odnosa između građana i grada.

Građani se zato pozivaju da preuzmu inicijativu i poduzimaju kolektivne akcije, poput onih koje stimuliraju Zeleni val i Cilvilne inicijative unutar sudioničkih programa u RiHubu. Osim njihovog udruženog razvijanja učinkovitih mreže, potiče ih se i rade u partnerstvu s institucijama i službama Grada Rijeke. Zato na ovoj radionici okupljamo društvene skupine i odjele lokalne vlasti da bi istražili kolektivne načine izgradnje ili jačanja suradnje.

Radionica je namijenjena svima koji neposredno sudjeluju u razvoju zajednice ili se tek angažiraju u tom polju. Posebno se potiče sudjelovanje prijavitelja projekata unutar sudioničkih programa Europske prijestolnice kulture – Civilne inicijative i Zeleni val, te članovi Vijeća građana, članovi timova programskog pravca Europske prijestolnice kulture 27 Susjedstava – Bolje Vas Našli, prijavitelji projekata unutar Riječkog programa lokalnog partnerstva, razne zelene grupe kao što su Grupe solidarne razmjene, Tranzicijske inicijative, nevladine organizacije, angažirani umjetnici, te svi zainteresirani aktivisti.

Voditelji radionice je Sherif Rushdy, magistar sistemske znanosti i međunarodnog razvoja, s 40 godina iskustva u unaprjeđivanju rada angažiranih grupa i organizacija, te u treniranju provoditelja procesa jačanja zajednice u mnogim zemljama na sveukupno 4 kontinenta.

Radni jezik radionice je engleski jezik, ali po potrebi je osiguran prijevod. Radionica je ograničena na 50 sudionika, a prijave su obavezne na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.