Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Brickzine, Brickzine vijesti, Vijesti

Radnici u akciji: Počeli radovi na izgradnji Dječje kuće u kompleksu “Benčić”

Još jedan važan trenutak za Dječju kuću, Brickzine i odrastanje u gradu Rijeci.

Iako se Dječja kuća već razvija na različite načine, prvenstveno programe (Tobogan, Brickzine…) temelj svega bit će ipak njen fizički nastanak u kompleksu Benčić, a ponedjeljak 11.3.2019. godine bit će upisan u knjige kao dan kada se na njenom gradilištu pojavio prvi – bager. 🙂

Naime, u tijeku je priprema gradilišta za početak radova čime počinje konkretna realizacija jednog od najvažnijih riječkih projekata u kulturi i obrazovanju u novijoj povijesti.  Podsjetimo,  Tvrtke ING-GRAD d.o.o. iz Zagreba, radi na rekonstrukciji Ciglene zgrade kompleksa Benčić i njenom preoblikovanju u Dječju kuću na čijoj realizaciji surađuju Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti te neprofitne organizacije usmjerene odgoju djece poput Vijeća mladih Benčić .

Tvrtka ING-GRAD, s kojom je Grad Rijeka potpisao ugovor, izabrana je na javnom natječaju, a do sada su već izveli niz radova na sanaciji i restauraciji spomeničke i kulturne baštine u svim dijelovima Hrvatske. Ovom se riječkom projektu posebno vesele jer, kako je naveo član uprave Jončić: „Velika nam je čast i velik nam je izazov raditi na zgradi koja će cijelim svojim sadržajem biti namijenjena djeci i to u najboljem i najkreativnijem smislu

A veselimo se i mi te ćemo vas o svim važnim pomacima, procesima i trenucima izgradnje na vrijeme obavještavati.

Posebna obavijest za mame i tate s automobilima

Od ponedjeljka, 11. ožujka 2019. godine, zbog izvođenja radova i omogućavanja ulaska, odnosno izlaska teških vozila doći će do preregulacije prometa na ulazu, odnosno izlasku u parkiralište R. Benčić.
Prilaz vozila gradilištu bit će uređen iz smjera zapada, odnosno iz Vukovarske ulice te duž Ulice Viktora Cara Emina do lokacije ulaza/izlaza parkirališta Benčić. Teretna vozila će u prostor parkirališta privremeno ulaziti kroz izlazni trak parkirališta, ali u suprotnom smjeru, uz ručnu regulaciju prometa u terminima prometovanja vozila.

Postojeći ulaz u parkiralište bit će i dalje u funkciji kontrole ulaza korisnika parkirališta u prostor parkirališta.

Prolaz pješaka duž južnog nogostupa Ulice Viktora Cara Emina, u široj zoni ulaza / izlaza vozila sa parkirališta Benčić, bit će zabranjen kako bi se spriječila mogućnost naleta vozila gradilišta na pješake.

Mole se vozači da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Planirani rok završetka navedenih radova je prosinac 2019. godine

Tvoj Brickzine.