Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Tobogan, Vijesti

Razgovor s umjetnikom – Francisco de Pajaro

U utorak, 2. srpnja 2019.g. u 20 sati u parku na Školjiću (između dviju zgrada ulice Žrtava Fašizma, blizu O.Š. Nikole Tesla) u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture održat će se razgovor sa španjolskim umjetnikom Franciscom de Pajarom, koji u Rijeci boravi od 27. lipnja, a bavi se izradom instalacija u javnom prostoru. Njegovi radovi posebni su i po tome što ih autor izrađuje od – smeća.

Odbačeni predmeti tako i u Rijeci poprimaju novi život (barem kratkotrajno) kao umjetnička djela koja se tijekom Pajarovog boravka iz dana u dan pojavljuju na različitim lokacijama u centru grada. Dosad su postavljena: podno Trsatskih stuba na Školjiću, na dnu ulice Žrtava fašizma, u blizini O.Š. Nikola Tesla (kod ulaza u garažu) te na Titovom trgu (na Kontu).

Umjetnik će u razgovoru s građanima predstaviti svoje radove, a razgovor će se održati uz pomoć prevoditeljice Jasne Skopljak.

Dječji festival Tobogan dio je programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, a njegov program nastaje zajedničkim trudom i radom ovih organizacija: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD RIJEKA 2020.