Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Civilne inicijative, RiHub, Vijesti

Revija zelenog filma: Living the Change / Živjeti promjenu

Revija zelenog filma u RiHubu započinje  projekcijom dokumentarnog filma „Living the change / Živjeti promjenu“ u srijedu 27.3. u 18 sati.

Projekciji filma prethodi radionica izrade ekološkog otiska, koju će održati ugledni sociolog dr.sc. Dražen Šimleša, a nakon filma će uslijediti diskusija.

Ovaj film istražuje mogućnosti izlaska iz globalne krize s kojom se danas suočavamo, daje rješenja koja mogu pomoći svakome od nas, kroz inspirativne primjere ljudi koji su unijeli promjenu u svoje živote i svoje zajednice u cilju održivog načina življenja.

Projekcija se odvija u sklopu Revije zelenog filma, projekta Tranzicijske inicijative Rijeka, koji je nastao 2018. godine, a ove se godine nastavlja u suradnji s projektom Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u sklopu programa Civilne inicijative.

Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.