Na trećem programu Hrvatske televizije večeras (četvrtak, 14. ožujka) u 21 sat u emisiji Izvan formata razgovarat će se o Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture. O tome što znači ta prestižna titula i kako se Rijeka priprema saznat ćemo iz razgovora s gostima emisije.

Ivan Šarar, pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke govorit će o važnosti projekta za riječku kulturu, Irena Kregar Šegota, direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva RIJEKE 2020 pričat će o međunarodnoj suradnji u okviru projekta, dok će Jelena Milić, voditeljica programskog pravca Dječja kuća predstaviti festival Tobogan, sam programski pravac kao i fizički prostor Dječje kuće, na kojoj su radovi počeli ovog tjedna.

U emisiji će se emitirati i reportaža Ivone Haller s međunarodne konferencije Brendiranje kulture održane u Rijeci, gdje su gostovali mnogi stručnjaci za brendiranje kulture i gradova. Među njima je bio i Nizozemac Erik Kessels koji je autor jednog od svjetski najpoznatijih slogana I Amsterdam.

Voditelji: Ivana Antunović Jović i Gordan Nuhanović
Redateljica: Vesna Luković Žarn
Urednica: Ivana Antunović Jović