Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Lungomare Art, Vijesti

Sanvincenti u svom drugom posjetu Lovranskoj Dragi

Programski pravac Lungomare Art, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavit će trajne umjetničke radove na 10 lokacija na području Kvarnera. Svi umjetnički radovi tiču se određenih posebnosti samog mjesta u kojem se postavljaju, a ideja vodilja je koncentrirati se na posebnost koja je lokalnom stanovništvu važna, koju upravo oni osjećaju aktualnom i bitnom, a koja u određenoj mjeri povezuje i baštinu i sadašnji trenutak.

Umjetnik Davor Sanvincenti ovih je dana bio u svom drugom posjetu Lovranskoj Dragi, lokaciji na kojoj će postaviti svoj rad. Sanvincenti je i ovu priliku iskoristio kako bi bolje upoznao lokalnu zajednicu, družeći se sa stanovnicima Lovranske Drage. Osim o samoj povijesti mjesta razgovarali su o tome kako su stanovnici ovog pitoresknog kraja živjeli nekad, a kako žive danas.

S ciljem što boljeg upoznavanja odabrane lokacije za potrebe istraživačkog procesa koji će u konačnici rezultirati trajnom umjetničkom instalacijom, teme su se uglavnom ticale Sanvincentijeve ideje koja počiva na konceptu odnosa čovjeka i prirode i toga kako je čovjek kroz povijest bio u suživotu s prirodom, što je bilo posebno izraženo u Lovranskoj Dragi. Sanvincentijev umjetnički rad bit će smješten blizu planinarske staze Medveja – Lovranska Draga – Vojak u Lovranskoj Dragi koja se proteže od morske obale do vrha planine Učka.