Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Susjedstvo Delnice spaja srednjoškolce, mlade poduzetnike i mlade na tržištu rada

U ponedjeljak, 9. prosinca 2019.g. u 9.55 sati u Srednjoj školi Delnice (Lujzinska cesta 42, Delnice) održat će se 2. Dnevni boravak susjedstva Delnice, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture.

Program 2. Dnevnog boravkanaziva Poduzmi nešto!spaja srednjoškolce i mlade poduzetnike te mlade na tržištu rada Grada Delnica koji će u opuštenoj atmosferi pokušati prenijeti svoje primjere dobre (pa i loše) prakse te tako potaknuti mlade na promišljanje o svojoj budućnosti.

Gosti govornici su: Adriana Rajčić(Adriana Rajčić Design), Sandra Muhvić(Lorelei), Mirela Bogdan Marković (ex Butiqe Vogue), Jelena Holenko Pirc(Lynx and Fox), Sven Lukić(Pool bar), Stjepan Grevinger(EU projekti 3 Velike zvjeri Gorskog kotarai Dolina Leptira) i Matija Kezele(Kotar teatar).

Dnevni boravakmjesto je susreta i druženjau svakom od 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, kojim se potiče stvaranje ugodne atmosfere u svakom pojedinom susjedstvu, u prostorima u kojima se i domaći i gosti osjećaju kao kod svoje kućeDnevni boravci27 susjedstava smišljeni su kao svojevrsni nasljednici lokalnih čitaonica, knjižnica i domova kulture, koji su bili centri okupljanja i druženja, razmjene znanja te općenito kulturnog i umjetničkog života zajednice. Svaki od lokaliteta Dnevnih boravakau svih 27 susjedstava ujedno je i središnje mjesto informiranja o samom susjedstvu, zajednici i mogućnostima uključivanja u rad, volontiranja i/ili sudjelovanja u aktivnostima programa susjedstava.

Programski pravac 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture okuplja susjedstva diljem Primorsko-goranske županije i svako od njih povezuje s jednim susjedstvom iz jedne od 27 zemalja članica Europske unije, u suradnjama i razmjenama iskustava, običaja i svakodnevice. Time razvija dobre međuljudske odnose i stvara atmosferu uživanja u različitosti. Povezivanja i neformalne mreže suradnji zalog su budućih aktivnosti u području kulture koje će se nastaviti i nakon 2020. 27 susjedstava spaja ljude otoka, obale, zaleđa, gorja te samoga grada Rijeke. To su: Lovran, Opatija, Matulji, Kastav, Pehlin, Drenova, Škurinje, Turnić i Mlaka, Kampus na Trsatu, Jelenje, Čavle, Praputnjak, Kostrena, Crikvenica, Novi Vinodolski, otok Rab, otok Unije, grad Cres, grad Krk, Malinska, Vrbnik, Gomirje, Mrkopalj, Fužine, Delnice, Brod na Kupi i Gornji Kuti.