Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Susjedstvo Jelenje EPK poziva na vrtlarsku radionicu o biljnim zadrugama

Susjedstvo Jelenje, jedno od 27 susjedstva Europske prijestolnice kulture, u sklopu programa Dnevnog boravka u petak 13. studenog 2020.g. poziva na edukaciju i druženje na otvorenom. Od 15.00 do 16.30 sati na ulazu u nogometno igralište u Dražicama održat će se Vrtlarska radionica: biljne zadruge u teoriji i praksi.

Zainteresirane očekuje predavanje o biljnim zadrugama, skupini raznolikih biljaka koje vole rasti jedne uz druge i u tom rastu si međusobno pomažu i podržavaju se, a koje će održati Ivana Keller mag. ing. ekološke poljoprivrede i permakulturna dizajnerica te učiteljica vrtlarstva u Osnovnoj waldorfskoj školi Rijeka.

Nakon predavanja slijedi praktični dio na odabranoj zelenoj površini u Dražicama, gdje će biti riječi o tome kako dizajnirati biljnu zadrugu i kako minimalnim orezivanjem urediti obraslo grmlje te što učiniti s odrezanim granama.

Prijave na Vrtlarsku radionicu su obavezne putem e-mail adrese info@visitjelenje.hr ili na broj TZ Jelenje 091 40 60 900  ili na broj Udruge umirovljenika Jelenje 091 51 89 869.

Događanje je organizirano uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se sudionici pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

 

O predavačici:

Ivana Keller mag.ing ekološke poljoprivrede aktivno se bavi edukacijom bioetičkih načina uzgoja biljaka. Učiteljica je nastave vrtlarstva u Osnovnoj Waldorfskoj školi u Rijeci gdje s učenicima u školskom vrtu njeguje i primjenjuje znanja biodinamičke poljoprivrede, permakulture, etnobotanike, prirodnog poljodjelstva, vedske poljoprivrede te svih joj poznatih nenasilnih oblika zemljoradničkog umijeća. Promiče ekološku svijest, permakulturna je dizajnerica, urbana vrtlarica i voditeljica raznih zelenih radionica. Članica je Tranzicijske inicijative Rijeka i naročito smatra bitnim održivost uzgoja hrane u gradovima. Njene želje su da se poljoprivrednici i vrtlari diljem svijeta ponovo zaljube u tlo, biljke i životinje, te pokažu poštovanje prema prirodnom svijetu i da odustanu od kupnje i primjene pesticida, mineralnih gnojiva, freza i plugova te da kompostom, stajnjakom i polikulturama započnu podizati razinu bioraznolikosti i sadržaj organske tvari u tlu, odnosno da počnu regenerirati svoje imanje kako bi mogli uzgojiti zdravu hranu.