Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Vijesti

Swamp up Rijeka ispred Exporta ugostio alternativne bendove

U sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u petak, 11. rujna ispred Exporta održan je program Swamp up Rijeka. U sklopu programa održan je Open air koncert renomiranih alternativnih bendova – Flip Flop Fatality, Lovely Quinces, nemanja i ABOP, a publika je mogla razgledati i izložbu Močvara: Opaki i naopaki dizajn.

Svirka je započela nastupom tria Flip Flop Fatality, riječkim bendom koji stvara neobičan miks psy math rocka s noiseom i ambijentalnim ugođajem.

Nakon njih na pozornicu se popeo zagrebački bend Lovely Quinces. Dunja Ercegović okupila je sjajan band kojeg čine članovi bendova She Loves Pablo i Punčke pojačani Markom Mrakovčićem. Bio je ovo njihov premijerni nastup u Rijeci, a i treći nastup benda uopće pred publikom.

Pulski glazbenik Luka Šipetić poznatiji kao nemanja, pred riječku je publiku došao s „friškim“ studijskim albumom „Cosmic Disco“ koji je nadahnut drevnom „Tibetanskom knjigom mrtvih“ te se zvucima thai funka, italo disca, chicha cumbije, anatolijskog rocka, duba i afrobeata savršeno dobro uklopio u ambijent ispred Exporta.

Koncertni dio Swamp up Rijeka programa zatvorila je zagrebačka grupa ABOP koja je u Rijeku stigla na krilima svog posljednjeg albuma “△” (aka Delta). Električna live electronica koju izvode priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave za domaćoj sceni što su i dokazali svojim riječkim nastupom.

Osim dobre svirke publika je imala priliku razgledati i izložbu „Močvara: opaki i naopaki dizajn“ koja je postavljena u prizemlju Exporta, a riječ je o izložbi plakata nekolicine autora koji su usko vezani za klub Močvara, odnosno plakata koji su tijekom godina vizualno predstavljali aktivnosti kluba.

Izložba je moguće pogledati svaki dan do 13. rujna između 17 i 21 sat, a od 14. do 17. rujna će biti otvorena od 11 do 21 sat. Ulaz na izložbu je slobodan.

Swamp Up Rijeka zajednički organiziraju zagrebačko Udruženje za razvoj kulture “URK”/klub Močvara i riječki Distune promotion u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.