Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Kuhinja različitosti, Vijesti

U sklopu Tranzit festivala odigrana predstava Dragocjeni biser

Izvedbom predstave fizičkog kazališta Dragocjeni biser u produkciji Kreativnog suvremenog kazališta KRILA, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u utorak, 27. listopada nastavljen je program festivala Tranzit koji se održava u sklopu programskog pravca Kuhinja različitosti Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Glavni motivi ove predstave koja je nastala prema konceptu Ivane Peranić koja je zaslužna i za koreografiju i režiju su poniranje, refleksija i neprestano suočavanje sa samim sobom i traženje autentičnog unutarnjeg bića i istinskog puta.

Peranić i njezina scenska partnerica Andrea Crnković tragaju za stvarnošću, a naglasak u predstavi  stavljen je na autoričinu samo-refleksiju u kojoj se miješa subjektivno i fikcionalno, stvarno i performativno. Autorski tim je veliku pažnju posvetio suigri i međusobnoj povezanosti scenskih elemenata koreografije, svjetla, glazbe, rekvizita i kostimografije.

Peranić ovim radom nastavlja umjetničko istraživanje kompleksa sjećanja i implicitne memorije tijela kao temelja koreografsko-glumačke igre, s čime je počela prije dvije godine u predstavi “Pod pozornicom”, jednom od najuspješnijih plesnih predstava i predstava pokreta u 2017. godini.

Dragocjeni biser nastavak je festivala Tranzit u sklopu kojeg je u kolovozu ove godine bila održana radionica i izvedba Glasni šapat koju su zajednički proveli Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA, Christine Lederhaas i Johannesa Lederhaasa, članice nezavisne kazališne organizacije Workinglifebalance Ltd. iz Graza.

Repriza predstave Dragocjeni biser na repertoaru je još i u srijedu, 28. listopada, također u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom u 19 sati.

Cijena ulaznice je 50 kuna, a ulaznice se mogu rezervirati na www.krila.org ili e-mailom na info@krila.org.