Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

U susjedstvu Lovran glazbenim programom za sve generacije nastavlja se Kulkarneval

U petak 24. siječnja 2020.g. susjedstvo Lovran, jedno od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, nastavlja sa svojim pusnim programom pod nazivom Kulkarneval, koji se provodi u sklopu Dnevnog boravka susjedstva Lovran.

Pod motom Budi što jesi, nosi se u Kulu od 17 sati u Gradskoj kuli – Kući lovranskog guca (Trg slobode 1, Lovran) počinje glazbeni program DJ Albana, a zahvaljujući pusnoj suradnji s galerijom Laurus (Trg slobode 14, Lovran) u prostoru galerije otvara se izložba lovranskih pusnih grupa In Bambo Veritas i Pešekani, koji obilježavaju 25. odnosno 10. godišnjicu postojanja.

Od 20 do 21 sat u Kuli se program nastavlja uz LPK – Lovransku pusnu kumpaniju, koja će izvoditi glazbu uživo. Sviraju Emanuela Lazarić (Blondes) na gitari, Marko Žele na gitari, Boris Kačić na kongama te DJ Albano.

Od 21 do 22 sata slijedi Pusni trance party, na kojem glazbu pušta DJ Altea.

Program Dnevnog boravka susjedstva Lovran tijekom cijelog karnevalskog razdoblja, do 26. veljače 2020.g., održavat će se u Gradskoj kuli – Kući lovranskog guca, koja se pretvara u multimedijalni pusni centar u kojem će se priređivati razne izložbe, radionice, druženja kao i svjetski susret pusneh šilic – radionice šivanja pusne robe od stareh štraci i izrada pajaci.

 

Dnevni boravak mjesto je susreta i druženja u svakom od 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, kojim se potiče stvaranje ugodne atmosfere u svakom pojedinom susjedstvu, u prostorima u kojima se i domaći i gosti osjećaju kao kod svoje kućeDnevni boravci 27 susjedstava smišljeni su kao svojevrsni nasljednici lokalnih čitaonica, knjižnica i domova kulture, koji su bili centri okupljanja i druženja, razmjene znanja te općenito kulturnog i umjetničkog života zajednice. Svaki od lokaliteta Dnevnih boravaka u svih 27 susjedstava ujedno je i središnje mjesto informiranja o samom susjedstvu, zajednici i mogućnostima uključivanja u rad, volontiranja i/ili sudjelovanja u aktivnostima programa susjedstava.

Programski pravac 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture okuplja susjedstva diljem Primorsko-goranske županije i svako od njih povezuje s jednim susjedstvom iz jedne od 27 zemalja članica Europske unije, u suradnjama i razmjenama iskustava, običaja i svakodnevice. Time razvija dobre međuljudske odnose i stvara atmosferu uživanja u različitosti. Povezivanja i neformalne mreže suradnji zalog su budućih aktivnosti u području kulture koje će se nastaviti i nakon 2020. 27 susjedstava spaja ljude otoka, obale, zaleđa, gorja te samoga grada Rijeke. To su: Lovran, Opatija, Matulji, Kastav, Pehlin, Drenova, Škurinje, Turnić i Mlaka, Kampus na Trsatu, Jelenje, Čavle, Praputnjak, Kostrena, Crikvenica, Novi Vinodolski, otok Rab, otok Unije, grad Cres, grad Krk, Malinska, Vrbnik, Gomirje, Mrkopalj, Fužine, Delnice, Brod na Kupi i Gornji Kuti.