Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Učionica, Vijesti

Učionica predstavlja program za 2019. godinu

U petak 8. veljače u 12 sati u prostorima RiHuba program Učionica unutar projekta Rijeka  2020 – Europska prijestolnica kulture organizira podjelu potvrda sudionicima edukativnih programa iz 2018. godine.

Također, održat će se i predstavljanje planiranih aktivnosti Učionice za 2019. godinu uz predstavljanje dosadašnjih uspjeha programa. Kroz više od 50 organiziranih aktivnosti Učionice prošlo je više od 700 sudionika, a većina aktivnosti je organizirana u formatu kontinuiranog edukacijskog programa.

Integrirani program učenja Učionica oblikovan je s ciljem jačanja osobnog i profesionalnog razvoja kulturnih profesionalaca kao i jačanja lokalnih i regionalnih ustanova u kulturi i organizacija civilnog društva. Provedba programa uključuje teorijska predavanja, radionice, ljetne škole, seminare, konferencije, sastanke, radnu praksu te programe cjeloživotnog obrazovanja. Hugo de Greef, direktor EPK-a Brugge 2002 te istaknuti kulturni menadžer i producent kazao je kako – …bi ovo što Rijeka radi na području edukacije i osnaživanja kapaciteta kulturne scene mogao biti format za sljedeće EPK gradove.

Pogledajte izvještaj s nedavno održanog seminara Organizacija kulturnih događanja:

Video: Pilot media