Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Porto Etno, Vijesti

Uz rasprodani koncert Bože Vreće u petak se nastavlja Porto Etno festival

U petak, 2. listopada 2020.g. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održat će se druga večer Porto Etno festivala, koji se i ove godine odvija u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. 

Od 19.30 sati pred rasprodano gledalište HKD-a, poštujući sve važeće epidemiološke mjere, na pozornicu će se popeti princ sevdaha Božo Vrećo, koji će publici zapjevati uz pratnju Porto Etno orkestra, pod vodstvom Zorana Majstorovića. 

U drugom dijelu večeri, od 21 sat, u drugoj dvorani HKD-a (do terase hotela Neboder), publika koja je na vrijeme uspjela nabaviti svoje ulaznice imat će prilike kušati etno-zalogajčiće iz Slovačke, Italije, Makedonije te Trinidada i Tobaga te uživati uz nastup grupe Veja. 

Subotnji program Porto Etna ipak u HKD na Sušaku, a izložbe produljene na sva tri dana

Posljednji besplatni festivalski dan Porto Etna održat će se u subotu, 3. listopada u HKD-u na Sušaku, a ne na trgu ispred Građevinske škole kako je ranije najavljivano, zbog nepovoljne vremenske prognoze. 

Sve počinje u velikoj dvorani HKD-a u 17 sati folklornim nastupima predstavnika manjinskih zajednica koje djeluju u Rijeci, a od 19 sati u atriju HKD-a publiku će zabavljati DJ-duo Hormonika Balkanika.

Dodajmo, riječke manjinske zajednice kroz sva tri dana Porto etno festivala, od četvrtka do subote, predstavljaju se izložbenim programom u galeriji Kortil, dok je u atriju HKD-a postavljena izložba ansambla LADO.

Obje izložbe otvorene su u četvrtak i petak od 18.30 do 22 sata, a u subotu između 17 i 22 sata.
Ulaz je slobodan.

Najavljena događanja organizirana su uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice, koje je obvezno u zatvorenom prostoru.