Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
RiHub, Vijesti

Večer zelene haiku poezije i predstavljanje Antologije hrvatskog haiku pjesništva

U okviru programa “Večeri zelene poezije” koji otvara prostor mladim pjesnicima za prezentaciju svoga rada, pozivamo vas na večer haiku poezije, 10.5. u 17 sati u RiHubu.

Ima li što zelenije od haiku poezije budući je tema haiku pjesama najčešće priroda i čovjek u njoj, koji u 17 slogova izražava neposredni pjesnikov doživljaj?!

Program su osmislili učenici OŠ Vežica, sadašnji i bivši, sa svojom mentoricom Mihovilom Čeperić-Biljan koji dugi niz godina njeguju haiku izričaj te osvajaju vrijedne nagrade i priznanja na haiku natječajima u zemlji i inozemstvu te tako nastavljaju ići stazama haiku poezije što je u gradu koji teče prisutna od početaka haikua u Hrvatskoj.

Svoje će haikue kazivati i autori iz Primorsko-goranske i Istarske županije  zastupljeni u najnovijoj Antologiji hrvatskog haiku pjesništva „Nepokošeno nebo“, 2008.-2018., a predstavit će je urednica Đurđa Vukelić Rožić. Antologija je uvrštena u najuži izbor( 5 nominiranih) za nagradu „The Touchstone Award“,  međunarodni natječaj za knjigu godine na području haiku poezije na engleskom jeziku, koji organizira The Haiku Foundation, SAD.

Večer zelene poezije otvorena je za sve građane ljubitelje lijepe riječi, posebno poštovatelja haiku poezije, koja proizlazi iz prirode jer haiku je prožimanje čovjeka s prirodom, življenje istine kroz ljepotu zapaženog oko nas – jutarnja šetnja/oči su ispunjene/ zelenilom.