Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Porto Etno, Vijesti

Veličanstveni Božo Vrećo obilježio drugu večer Porto Etna

Veličanstven, čaroban i majstorski koncert princa sevdaha Bože Vreće obilježio je drugu večer Porto Etno festivala, koja je održana u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Publika koja je, koliko su to omogućavale epidemiološke mjere, ispunila gledalište HKD-a uživala je u interpretaciji sjajnog Vreće, kojeg je pratio Porto Etno orkestar, na čelu s maestrom Zoranom Majstorovićem.

Božo Vrećo, umjetnik s ogromnim vokalnim rasponom, neponovljivim glasom te jedinstvenim vizualnim identitetom istakao se među muzičkim pionirima novije generacije kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor sevdaha skorijeg vremena, što je još jednom potvrđeno i na Poto Etnu.

U drugom dijelu večeri, u prostoru HKD-a publika koja je na vrijeme uspjela nabaviti svoje ulaznice imala je prilike kušati najbolje od slovačke, talijanske, makedonske te kuhinje Trinidada i Tobaga. Jeli su se valjušci s makom, mini pizze, Maliđano i prženi Bake i Buljol, a pritom se uživalo u nastupu grupe Veja, folk/etno/world music bandu iz Pazina koji se uspješno poigrava s istarskom tradicionalnom muzikom i izvodi je u novim, modernim aranžmanima, koristeći se pritom raznim instrumentima iz cijelog svijeta.

Podsjećamo, posljednji besplatni festivalski dan Porto Etna održat će se u subotu, 3. listopada u HKD-u na Sušaku, a ne na trgu ispred Građevinske škole kako je ranije najavljivano, zbog nepovoljne vremenske prognoze.

Sve počinje u velikoj dvorani HKD-a u 17 sati folklornim nastupima predstavnika manjinskih zajednica koje djeluju u Rijeci, a od 19 sati u atriju HKD-a publiku će zabavljati DJ-duo Hormonika Balkanika.

Dodajmo, riječke manjinske zajednice još se u subotu predstavljaju izložbenim programom u galeriji Kortil, dok je u atriju HKD-a postavljena izložba ansambla LADO. Obje izložbe otvorene su između 17 i 22 sata, a ulaz je također slobodan.