Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dječja kuća, Tobogan, Vijesti

Veliko zatvaranje „Tobogana“ uz piknik-koncert „Ivanka & Mrle feat. Dječji zbor KAP“, radionice i filmske projekcije u parku Vladimira Nazora

Nakon dva tjedna aktivnih ferija za djecu, avanture i kulture, u srijedu 10. srpnja održat će se zadnji spust niz „Tobogan“ – veliko zatvaranje dječjeg festivala Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, u Parku Vladimira Nazora, zelenoj oazi u centru Rijeke.

U 19.30 sati Čistoća d.o.o. zajedno sa Zelenim valom Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture organizira “pop up” radionice sadnje u recikliranom materijalu, a zasađeno će polaznici nakon završetka radionice moći uzeti k sebi.
Uz pomoć arhitektice hortikutlure Mirte Stipeč i “Zelenih pomagača” djeca i mladi učit će jedni druge o važnosti ekologije i recikliranja. Za vrijeme radionice besplatno će se dijeliti bombice sa sjemenom i educirati sudionike o važnosti ozelenjavanja površina u gradovima.

U 20 sati kreće koncertni program u čijem prvom dijelu će nastupiti DZ “Kap” pod vodstvom Doris Kovačić i Maje Šajatović u “acoustic” varijanti uz pratnju Judite Plazonić na klaviru, Anamarije Martinčić na električnoj violini i Anite Primorac na udaraljkama. Na njihovom polusatnom programu naći će se različite klasične i popularne skladbe, koje su za ovu priliku dobile posve novo ruho, a bit će tu i “hitova” koje ćete sigurno i vi rado zapjevati s njima. Potom slijedi piknik-koncert na kojem nastupaju Ivanka & Mrle feat. Dječji zbor KAP. Dva vesela autora, Ivanka i Mrle zajedno s riječkim Dječjim zborom Kap snimili su dječji album imena „Kišni razdraganci“, u izdanju Dallas Recordsa, koji će na piknik-koncertu imati svoju premijeru. Uz dječju glazbenu priču tu je i vizualno ostvarenje glazbenih ideja – istoimena slikovnica koja je nastajala u istoj priči o „Kišnim razdragancima“, autorice Lane Letović Perčin, a sve uz podršku programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Za vrijeme trajanja koncerta, oni željni magije moći će – uz malu pomoć vilenjaka iz ArtMašine – izraditi vlastite čarobne štapiće i njima mahnuti na pozdrav, do sljedećeg Tobogana.

U 21.30 sati održat će se prezentacija radova nastalih na radionicama Art-kina, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Prikazat će se uradci mladih filmaša, a održat će se i druženje prije ponovnog susreta dogodine.

Nakon projekcije filmova slijedi zabava uz glazbu i ples, do 23 sata.

Foto: Tanja Kanazir