Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Zimsko jutro u susjedstvu Delnice

U subotu, 21. prosinca 2019.g., od 10 do 15 sati susjedstvo Brod na Kupi gostuje u susjedstvu Delnice, u okviru programa 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture.

Nositelj inicijative susjedstva Brod na Kupi  Prirodoslovni muzej Rijeka poziva djecu da se pridruže edukativnoj radionici Zimsko jutro koja se provodi u Gradskoj upravi u Delnicama (Trg 138. brigade HV-a 4, Delnice), u sklopu manifestacije Delnička Adventska bajka.

Program je besplatan, prijave nisu potrebne, a voditeljice i autorice radionice ujedno i članice tima susjedstva Brod na Kupi su Klara Bukovac, voditeljica marketinga Prirodoslovnog muzeja Rijeka i Tamara Tomac, vanjska suradnica Prirodoslovnog muzeja Rijeka.

U jesenje doba ptice selice odlaze u toplije krajeve, a stanarice ostaju i preživljavaju hladnu goransku zimu zahvaljujući prilagodbama i snalaženju u prirodi. Dolaskom na radionicu djeca će moći upoznati ptice koje stanuju u našim krajevima u sva četiri godišnja doba.

Također, u šetnji Selom Bake Mraz i obližnjim parkom djeca će potražiti tko to cvrkuće s grana, izrađivat će ptice iz ekoloških materijala te pisati blagdansku želju na njena krila.

Programski pravac 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture okuplja susjedstva diljem Primorsko-goranske županije i svako od njih povezuje s jednim susjedstvom iz jedne od 27 zemalja članica Europske unije, u suradnjama i razmjenama iskustava, običaja i svakodnevice. Time razvija dobre međuljudske odnose i stvara atmosferu uživanja u različitosti. Povezivanja i neformalne mreže suradnji zalog su budućih aktivnosti u području kulture koje će se nastaviti i nakon 2020. 27 susjedstava spaja ljude otoka, obale, zaleđa, gorja te samoga grada Rijeke. To su: Lovran, Opatija, Matulji, Kastav, Pehlin, Drenova, Škurinje, Turnić i Mlaka, Kampus na Trsatu, Jelenje, Čavle, Praputnjak, Kostrena, Crikvenica, Novi Vinodolski, otok Rab, otok Unije, grad Cres, grad Krk, Malinska, Vrbnik, Gomirje, Mrkopalj, Fužine, Delnice, Brod na Kupi i Kuti.