Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Zoom sat kuhanja susjedstva Škurinje EPK: juha od litvanskih gljiva

U četvrtak, 1. listopada 2020.g. od 18 do 19.30 sati preko Zoom platforme (on-line) održat će se Večer kuhanja uz litvanske kulinarske mentore, u organizaciji susjedstva Škurinje, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture. Litvanski kuhari sve zainteresirane naučit će spravljati juhu od gljiva.

Sudjelovanje je besplatno, a potrebna je prethodna prijava na e-mail adresu skurinjskisusjedi@gmail.com, s obzirom da je broj mjesta ograničen. 

Nositelj inicijative susjedstva Škurinje Udruga za urbanu regeneraciju Kuraž i njihovi europski susjedi grad Kaunas, koji će 2022. godine biti Europska prijestolnica kulture, ovime nastavljaju svoju suradnju. S obzirom da pandemijsko vrijeme nije jednostavno za putovanje iz Litve za Hrvatsku te obrnuto, u svemu im pomaže – tehnologija.

Aktivnost se odvija uz podršku programa The Solidarity in Action organizacije MitOst, a provode ih kao projekt “Zoom(ing) cultural centre – From there it really is all visible” suradnička litvanska organizacija Performatyvus dizainas i riječka Udruga za urbanu regeneraciju “Kuraž”.